Бъдещата Национална детска болница ще се строи наново в рамките

...
Бъдещата Национална детска болница ще се строи наново в рамките
Коментари Харесай

Детската болница ще се строи наново по вече сключения договор с “Главболгарстрой“

Бъдещата Национална детска болница ще се строи отначало в границите на към този момент подписания контракт с консорциума към “Главболгарстрой “, който при започване на годината завоюва публичната поръчка за проектирането и построяването на болничното заведение. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на петъчния парламентарния надзор.

Ананиев заяви, че събарянето на съществуващата постройка ще стартира до няколко месеца. До решението за събарянето на градежа се стигна след няколкомесечно гражданско неодобрение против концепцията бъдещата Педиатрия да бъде доизградена на мястото на съществуващото 30-годишно скеле в двора на Александровска болница.

В петък Ананиев разяснява, че продължава да счита, че приключеното през 1992 година скеле е можело да бъде основа на модерна детска болница, само че " заради публичното неодобрение на не толкоз огромен брой хора “ , министър председателят е решил в границите на подписания с изпълнителя контракт, да се унищожи съществуващият градеж и да се направи нова постройка. Той напомни, че направеното проучване е посочило, че постройката е годна, дава отговор на земетръсните условия и на европейските стандарти.

Ананиев заяви, че желаният от протестиращите жители публичен съвет за построяването на детската болница би трябвало да се образува не по-късно от края на юни. За задачата е належащо да се излъчат представители от страна на гражданската самодейност " За същинска детска болница ", от страна на фирмата-изпълнител и от страна на здравната и проектантската общественост, уточни още Ананиев.

Гражданската самодейност упорства за нова поръчка и задание
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР