Бачковският манастир Успение Богородично“ открай време е притегателен център за

...
Бачковският манастир Успение Богородично“ открай време е притегателен център за
Коментари Харесай

Бачковската Богородица изкара жена от моргата

Бачковският манастир „ Успение Богородично “ от много време е привлекателен център за вярващи в Бога от целия свят и сцена за невероятни духовни чудеса. В центъра на храмовия живот стои чудотворната икона „ Св. Богородица Елеуса “ (Умиление), съхранявана в черквата на обителта.

Много хора идват тук, призовани в съня си от Божията майка от Бачково, споделят миряни.

Легендата гласи, че плодородното изображение е тъкмо копие на

една от 20-те икони в света, на които самата Пресвета Богородица приживе е театралничила. Най-вероятно ликът й е нарисуван от свети евангелист Лука, изографисал и първообраза на Христос.

Изображението на Божията майка е от вида „ трогване ”, облечено в сребърни и златни обкови. Все още частичните изследвания върху живописта й сочат като най-вероятна датировка ХІ в. или края му.

Днес Бачковската Богородица оказва помощ на хората без значение от тяхната вяра - православни, католици, мюсюлмани, даже будисти. Тук се споделя невероятната история на баба и внуче.

Преди към 12 години 6-годишно момиченце имало проблеми със сърцето. След няколко проучвания докторите решили, че то незабавно се нуждае от интервенция. Малко преди този момент бабата Янка се помолила с внучка си пред чудотворната икона.

На операционната маса лекарите сложили анестезия, само че по този начин и не пристъпили към интервенция, защото детето се оказало изцяло крепко без аномалии.

Алтернативният врач Зофия Шчербак споделя за различен случай от преди няколко години, при който със застъпничеството на Божията майка бездетна двойка се снабдява с рожба...

Религиозният гид Любомир Караджов от Бобошево показа преди време пред „ Телеграф “, че има вяра откровено в силата на иконата, тъй като персонално е виждал да се движи в цялостен растеж. Това се случило в наличието на дякон Михаил. Последният в действителност споделя за доста изцеления, включително и на раково заболели хора.

Изумителен е казусът на Елена Попова, която възкръснала от мъртвите. Тялото й било свалено в моргата на Смолянската болница, откъдето щерка й Росица отишла да го вземе за заравяне.

Докато се суети в моргата, забелязала, че палецът на ръката на майка й трепва, извикала незабавно медицинския личен състав и Елена е върната към живот.

След възобновяване си Елена Попова отива в Бачковския манастир и споделя, че малко преди да се върне към живота, е видяла сън, в който е била в двора на манастира.

Навремето Йорданка Латева от Хасково споделя сходен случай. По думите й като дете била умряла, само че Дева Мария я върнала към живота от комата.

Оттогава Йорданка почнала да вижда нескрито Светата дева на всеки 15 август. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР