Бъбрек за трансплантация е бил доставен с дрон в САЩ,

...
Бъбрек за трансплантация е бил доставен с дрон в САЩ,
Коментари Харесай

Бъбрек за трансплантация докаран с дрон в САЩ

Бъбрек за трансплантация е бил доставен с дрон в Съединени американски щати, съобщи Франс прес. Това е станало на 19 април.

Малък дрон е изхвърчал от паркинг на Балтимор, транспортирайки с подложен в лед бъбрек, и е минал 4,5 километра, с цел да кацне на покрива на университетската болница в Мериленд. Полетът е траял 10 минути. За него е било нужно особено позволение и полицията е затворила улиците, над които минавал дронът, летящ на височина 120 метра, съобщи Българска телеграфна агенция.

Експериментът се оказал сполучлив и на жена бил вкоренен доставеният с дрона бъбрек. Той е посочил, че доставките с дрон, към този момент осъществявани при поръчки онлайн на артикули в някои страни, може да се употребяват и за доставка на органи за трансплантация.

Според Джоузеф Скалеа, хирург от университета в Мериленд, след 3 до 5 години дронове ще се употребяват по-редовно за доставка на органи за трансплантация.

Времето е най-критичният фактор за превозване на органи за трансплантация. Миналата година 1,5 % от органите не дойдоха, където трябваше, а 4 % закъсняха с над два часа. Органите се транспортират в този момент от профилирани компании, които ги качват в постоянни пътнически самолети или наемат дребни самолети при потребност. В градовете превозът се бави поради тапите.

Средната цена за превоз на бъбрек е 5000 $, което се поема общо взето от застрахователите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР