Баби изплетоха 40 чифта вълнени чорапи, а инициативата да помогнат

...
Баби изплетоха 40 чифта вълнени чорапи, а инициативата да помогнат
Коментари Харесай

Баби от Монтана плетат вълнени чорапи благотворително

Баби изплетоха 40 чифта вълнени чорапи, а самодейността да оказват помощ преди Коледните и Новогодишните празници е на дамите от певческа група „ Седянка “ от читалище „ Кутловица -2011г. “ в монтанския квартал „ Мала Кутловица “.
Жените имали голямо предпочитание да създадат нещо положително за старите хора в дома, в село Горна Вереница и да ги зарадват.
Идеята им се зародила при започване на месеца и с изключение на с хубавите си национални песни и хуморески, зарадвали хората от вкъщи и с топли вълнени чорапи и терлици, които собственоръчно изплели за към две седмици.
За този къс интервал от време те съумели да изплетат над 40 чифта чорапи и терлици, а някои от тях през последните два дни плели непрекъснато, с цел да съумеят да създадат нужната численост.
В самодейността се присъединил и Евгени Драганов – член на читалището, който дарил към 60 кг. плодове, които също били раздадени.
Възрастните хора останали удовлетворени от персоналното отношение към тях, някои от тях даже си поплакали с радостни сълзи, с което задачата на дамите от певческата група била осъществена, а точно да зарадват хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР