Б ури, порои и градушки се изсипаха над България, а

...
Б ури, порои и градушки се изсипаха над България, а
Коментари Харесай

Бедствие в страната: бури, порои и градушки. Мъж загина в Златарица

Б ури, порои и градушки се изсипаха над България, а рисковото време наложи оповестяване на бедствено състояние в много обитаеми места. Община Горна Оряховица разгласи отчасти бедствено състояние, поради вредите по уличната мрежа, нанесени от поройния дъжд и бурята тази заран, заяви

29-годишен мъж е умрял в Златарица ,

допуска се, че причина за гибелта е токов удар от разкъсан електрически проводник. Инцидентът в Златарица се е случил тази заран, очевидци показват, че мъжът е хванал с ръка проводник напрегнат, евентуално разкъсан от бурята. Образувано е досъдебно произвеждане, оповестиха от полицията.

Все още има селища в област Велико Търново, които са без електрозахранване.

Поройният дъжд за час и половина тази заран, който се равнява на половинмесечната норма, отнесе изцяло пътната настилка на четири улици в

Горна Оряховица и Долна Оряховица

и Общината разгласи отчасти бедствено състояние.

„ Комисия прави оглед и разказва щетите”, заяви регионалният шеф Георги Гугучков и добави: „ И се приготвят да аплайват за тяхното възобновяване към Междуведомствената комисия. Десетки хиляди левове ще бъде “.

В доста от обитаемоте места в района също има провали по уличната мрежа. Тази заран поради наводнения беше затворен основният път София – Варна, отстранени са десетки паднали и рискови дървета по основния път Русе – Велико Търново. Все още има селища без ток след бурята, уточни регионалният шеф Георги Гугучков: „ Електроразпределителното сдружение възвръщат зареждането. Те насочиха своите старания да оказват подпомагане на екипите, които отстраняваха повалени дървета “.

В противопожарните служби не престават да постъпват сигнали за отводняване на публични и жилищни здания. Няма реки, излезли от коритата си в региона.

Силна стихия се развихри този следобяд в

София и Перник .

Градушка се изсипа в центъра на столицата и в юбите квартали, както и на Витоша, осведоми.



Екипите на дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община реагират на сигнали във връзка със мощния дъжд и вятър в София. Това оповестиха от пресцентъра на Общината. Към момента екипите са реагирали на три сигнала за паднали клони на дървета.

Градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления.

Частично бедствено състояние беше оповестено и в община Антоново.

Природната буря е нанесла вреди в разнообразни обитаеми места на територията на общината. Има наводнени къщи, паднали пешеходни мостове в Стеврек, отвеян улук - по поречието на река Стара речка. Ураганен вятър се е разразил тази заран в региона на село Капище. Там вредите са най-сериозни. Отнесени и изпочупени са покривите на към 10 къщи, уточни кметският наместник Айсел Алиева. Има съборени дървета, електрически стълбове, скъсани жици. Населеното място, в което живеят към 50 души, е без ток.

Според заповедта на кмета отчасти бедствено състояние е оповестено в 30 села на общината. Всички кметове, кметски наместници и членове на Доброволните формирования следва да се включат в избавителните работи.

Дванадесет сигнала за паднали дървета и клони са подадени в ОДВМР Ямбол .

Заради повалено на платното дърво краткотрайно беше затворен за придвижване пътят сред Стралджа и пътен възел "Петолъчката ". Затворен за придвижване е и основният бул. "Хемус " в Стралджа. За към час от 9.30 ч. до 10.30 е било спряно и придвижването по жп линията София - Бургас в региона на Стралджа.

Частично бедствено състояние беше оповестено и в Котел.

Наводнени са били улиците „ Стара планина”, „ Кръстьо Раковски”, „ Луда Камчия” и „ Иглика”. Наводнение има и в село Тича. Около 20 къщи са наводнени в град Котел и 12 къщи в село Тича. По улица „ Иглика” има напукан асфалт, обърнати контейнери, вреди по завлечени от стихията коли. Има и паднали дървета.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Лекарят:  - Прочетете най-долния ред. Мъжът:  - Не мога!  Лекарят:  - Ах, приятелю, имате късогледство. Мъжът:  - Ех, тъга! Цял живот необразован, а в този момент и… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНамерени са материали, свързани с групировката " Ислямска страна " Лидерът на европейските социалисти приказва на конференция в Берлин, на която европейските социалисти и социалдемократите показаха визията си за бъдещето на ЕвропаУчените: Откритието има капацитет да пренапише историята на човешката еволюцияКой позволи водачите ни до присъединяване в това обучение с по 1 пукотевица годишно?Кунчев предизвести за евентуална нова вълна на коронавирус в БългарияКовид обстановката сподели всички недъзи на българската здравна системаКантарджиев: Трябва да се взимат меркиЕпидемичната обстановка в света в този момент се трансформира доста бързоЧастично бедствено състояние е оповестено в десетки села от община Антоново, както и в КотелКонгресът във Вашингтон изиска отчета, откакто американските военни оповестиха за голям брой случаи на неидентифицирани обектиНинова: Няма да позволим истината да се промени, обстоятелствата да се променятНякои недостатъци в екраните могат да се поправят относително лесноПредседателят на борда на шефовете проф. Димитър Буланов е изпълнявал по едно и също време пет длъжностиУтре е ден за избори в Благоевград - там ще бъде нещо като репетицияТам се чака горещо време с оптимални температури от 35 до 38 градуса на сянкаИзглежда, че тези нежелани реакции са по-чести при мъжеОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР