Азиатците се страхуват, че расата все още ще бъде скрит

...
Азиатците се страхуват, че расата все още ще бъде скрит
Коментари Харесай

Азиатско-американските семейства се тревожат, че расата все още е „скрит фактор“ при приема в колеж след решението на Върховния съд

Азиатците се опасяват, че расата към момента ще бъде „ прикрит фактор “ при приема в лицей след Върховния съд Епохалното решение на съда от предишния юни за възбрана на позитивните дейности, заяви Los Angeles Times.

Коалиция от азиатско-американски студенти и бранители твърди, че азиатските претенденти са били расово дискриминирани в процеса на банкет в Харвардския университет и Университета на Северна Каролина. Върховният съд им призна победа, постановявайки, че практиките за банкет в двете учебни заведения нарушават 14-та корекция и Закона за гражданските права от 1964 г. 

Азиатско-американските родители имигранти обаче споделиха, че към момента се усещат „ обезверени и на мрачно ", за това какво е належащо на техните деца, с цел да бъдат признати в елитни университети, опасявайки се, че решението на съда няма да попречи на университетите да отхвърлят кандидатурите им въз основа на раса.

Някои фамилии даже заплащат десетки хиляди долари за консултанти, коит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР