Азиатските борсови индекси се движат разнопосочно във вторник сутринта, а

...
Азиатските борсови индекси се движат разнопосочно във вторник сутринта, а
Коментари Харесай

Разнопосочна търговия на азиатските пазари в очакване на сигнали от Фед

Азиатските борсови показатели се движат разнопосочно във вторник сутринта, а облигационните доходности останаха постоянни, откакто американската комерсиална верига Walmart намали прогнозната си облага.

Инвеститорите чакат ново внезапно нарастване на лихвения % в Съединените щати, което може да се отрази отрицателно на потреблението.

Регионалният бенчмарк MSCI Asia Pacific се задържа покрай вчерашните си равнища, а японският Nikkei 225 падна с 0.2%.

Китайските акции записаха облаги, като показателят Hang Seng в Хонконг се увеличи с 0.4%, а китайският CSI300 регистрира растеж от 0.3% в утринната търговия.

Walmart намали прогнозата си за облагата в понеделник и съобщи, че клиентите понижават покупките, защото инфлацията "изяжда " бюджетите на семействата. Акциите на компанията паднаха с 10% в следборсовата търговия. Тези на съперниците Target и Amazon също се намалиха.

Пазарните участници чакат евентуално покачване на лихвения % от страна на Федералния запас със 75 базисни пункта по-късно тази седмица. Шансът за още по-голямо нарастване се прави оценка на към 10%. Освен това за вложителите е значимо дали икономическите знаци ще провокират смяна в реториката на централните банкери.

Няколко огромни софтуерни компании, като Apple, Microsoft и Amazon, се чака да разгласяват финансовите си доклади тази седмица.

На валутните пазари доларът прекъсна възходящата наклонност от последните дни, само че не се отдалечи прекомерно от постигнатите върхове, защото несигурността продължава да затвръждава позициите на американската валута като капиталово леговище.

Еврото купи се търгува на равнище от 1.0237 по отношение на $, а йената се стабилизира на 136.34 за $. Доларовият показател, който този месец доближи 20-годишен връх, се намали леко до 106.3 пункта.

Цените на петрола се покачиха заради упованията, че намаляването на доставките на природен газ от Русия за Европа може да насърчи прекосяването към недопечен нефт. Фючърсите на сорта брент нарастнаха с 1% до 106.17 $ за барел, а американският недопечен нефт се увеличи с 0.7% до 97.37 $ за барел.

Златото остана съвсем без смяна на равнище от 1725 $ за тройунция, а биткойнът поевтиня с 3.5% за последните 24 часа до равнище от 21 143 $ за брой.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР