Азиатските акции поевтиняват, а доларът се стабилизира днес, докато инвеститорите

...
Азиатските акции поевтиняват, а доларът се стабилизира днес, докато инвеститорите
Коментари Харесай

Доларът се стабилизира в очакване на данните за инфлацията в САЩ

Азиатските акции поевтиняват, а доларът се стабилизира през днешния ден, до момента в който вложителите изчакват основните данни за инфлацията в Съединени американски щати, които би трябвало да дадат индикации за възможните проекти на Федералния запас във връзка с стягането на паричната политика.

Индексът на потребителските цени ще бъде оповестен по-късно през днешния ден, като пазарите ще наблюдават за индикации, че инфлацията отслабва през юли - макар ненадейно мощните данни за заетостта в Съединени американски щати от предходната седмица.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.51%, до момента в който японският Nikkei продължи загубите си от предходния ден и отчиташе спад от 0.65%.

Южнокорейският KOSPI изгуби 0.64%, австралийският главен показател се намали с 0.12%, а тайванският TAIEX отстъпи с 0.70%.

"Не мисля, че още сме излезли от дебрите на мечия пазар – рисковете за криза са налице и не считам, че Фед е завършил с агресивното стягане на коланите, " съобщи пред Ройтерс Дейвид Чао, пазарен анализатор за азиатско-тихоокеанския район в Invesco.

"Очакваните тази седмица данни за инфлацията ще ни дават по-голяма изясненост по отношение на вероятностите за краткосрочната политика на Фед. "

Пониженията на азиатските пазари през днешния ден последваха представянето на Уолстрийт от през вчерашния ден, откакто трите съществени щатски показатели затвориха на негативна територия.

S&P 500 се намали с 0.42%, Dow Jones Industrial Average изгуби 0.18%, а софтуерният Nasdaq Composite затвори с 1.19% надолу.

Доларът изтри загубите си от през вчерашния ден и се търгуваше без изменение в азиатската сесия. Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, отчиташе намаляване от 0.009% до 106.330.

"Висока стойност на CPI тази седмица би могло да значи, че Фед ще възобнови агресивното покачване на лихвите, което може още веднъж да укрепи щатския $, " споделя Чао.

Цените на петрола регистрират леки намаления, откакто вчерашният растеж изгуби инерция. Фючърсите на брента поевтиняват с 15 цента до 96.16 $ за барел, до момента в който щатският лек недопечен нефт (WTI) губи 22 цента от цената си до 90.28 $ за барел.

Златото също ограничи растежа си и отчиташе спад от 0.09% до 1 792.54 $ за тройунция. Цената на метала през вчерашния ден мина малко равнището от 1 800 $ за троуйнция за първи път от повече от месец.

Криптовалутата биткойн, чието показване постоянно следва това на софтуерните акции, отчиташе намаляване от 1.08% до 22 891.48 $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР