Азербайджанските военни са прехвърлили нови сили в Нагорни Карабах, заяви

...
Азербайджанските военни са прехвърлили нови сили в Нагорни Карабах, заяви
Коментари Харесай

Президентът на Нагорни Карабах обяви, че отива на бойната линия

Азербайджанските военни са трансферирали нови сили в Нагорни Карабах, съобщи представителят на арменското министерство на защитата Арцрун Ованисян. По-рано Баку съобщи, че азерските военни сили са завзели нови опорни пунктове по линията на прикосновение в Карабах.

„ През нощта имаше яростни боеве ", написа Ованисян във Фейсбук, представен от БНР.

На собствен ред президентът на непризнатата Нагорно-Карабахска република Араик Арутюнян съобщи, че отива на предната линия дружно със спецсилите.

„ По цялата линия на прикосновение вървят тежки боеве с друга активност. На артилерийски обстрел са подложени градове, в това число столицата Степанакерт, нацията и родината са застрашени... Следователно, дружно с подразделенията на спецчастите, ходя на предната линия, да поема своята част от багра, тъй като на предната линия ще бъде по-полезен в сравнение с в тила”, написа Арутюнян във Фейсбук.

Междувременно съпредседателите на Минската група на Организацията за сигурност и съдействие в Европа приканиха за неотложно филантропично помирение в Нагорни Карабах, с цел да бъдат прибрани телата на починалите в възобновените боеве сред Армения и Азербайджан.

Вчера за преустановяване на огъня в Нагорни Карабах прикани и френският президент Еманюел Макрон - в диалози с арменския министър председател Никол Пашинян и с азербайджанския президент Илхам Алиев.

Франция, дружно със Съединените щати и Русия, е съпредседател на Минската група, натоварена с ходатайство в този спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР