Азербайджан проведе най-масираната ракетна атака по най-големия град в населения

...
Азербайджан проведе най-масираната ракетна атака по най-големия град в населения
Коментари Харесай

Азербайджан с най-масираната ракетна атака по Нагорни Карабах

Азербайджан организира най-масираната ракетна офанзива по най-големия град в популации с арменци район Нагорни Карабах от началото на войната, оповестиха представители на сепаратистите в отделилия се район.

" Азербайджан обстрелва Степанакерт няколко часа, десетки ракети удариха града ", сподели омбудсманът в Карабах Артак Бегларян пред Агенция Франс Прес.
 Баку: 21 цивилни починаха при арменска ракетна офанзива Обновена
Баку: 21 цивилни починаха при арменска ракетна офанзива

Арменски сили са изстреляли ракети " Смерч " към Барда

" При офанзивата са потърпевши цивилни ", означи той и добави, че това е най-масираното нахлуване.

Азербайджан и Армения започнаха война през предишния месец в оспорваната от десетилетия територия Нагорни Карабах. До този миг са починали повече от 130 цивилни.
 Ердоган предложи на Путин дружно и дефинитивно да решат казуса с Нагорни Карабах Обновена
Ердоган предложи на Путин дружно и дефинитивно да решат казуса с Нагорни Карабах

Ердоган: Нека приключим всичко това в Кавказ

Баку разгласи, че 26 цивилни, в това число деца и дами, са убити по-рано тази седмица при арменски ракетни офанзиви по градовете Ганджа и Барда. Ереван отхвърля.

Азерското президентство заяви, че по самодейност на президента Илхам Алиев азерската страна е предала на Армения телата на 30 бойци, починали при боевете.

Хикмер Хаджиев, консултант на Алиев по външна политика, разяснява пред публицисти, че Армения е отказала да покаже благосклонност по този въпрос, само че благодари на Русия за посредничеството да се открие филантропичен кулоар за евакуиране на телата на азерските бойци от бойното поле.

Говорител на арменското военно министерство заяви, че са подготвени да върнат телата на убити азерски бойци.
 Войната за Нагорни Карабах продължава след трето несполучливо помирение
Войната за Нагорни Карабах продължава след трето несполучливо помирение

Тази заран...азерската страна още веднъж наруши режима на тишина

В неделя двете страни договориха прекъсване на огъня след среща на външните им министри с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео във Вашингтон. Но наподобява примирието не е спазвано. Преди това бяха контрактувани две примирия с посредничеството на Русия, само че незабавно бяха нарушени.

Повече от 1250 души са починали по време на спора, множеството жертви са арменски сепаратистки бойци. Според съветския водач Владимир Путин жертвите евентуално са към 5000 души.

Външните министри на двете враждуващи страни трябваше да се срещнат с Минската група в Женева . От азерското външно министерство оповестиха, че министърът отсрочва срещата за петък и че няма да се среща непосредствено с арменския си сътрудник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР