Азербайджан никога няма да даде съгласието си за произвеждане на

...
Азербайджан никога няма да даде съгласието си за произвеждане на
Коментари Харесай

Азербайджан изключва референдум за самоопределение на Нагорни Карабах

Азербайджан в никакъв случай няма да даде единодушието си за производство на референдум в Нагорни Карабах, съобщи азербайджанският президент Илхам Алиев в изявление за японския вестник " Никей ".

" В Нагорни Карабах няма да има никакъв референдум. Никога няма да се съгласим с това. В хода на договарянията не сме давали единодушие за това, а в този момент, когато си върнахме огромна част от териториите, за това не може да става и дума ", безапелационен бе Алиев в изявлението, излъчено по азербайджанската държавна телевизия, съобщи ТАСС.

Алиев посочи, че " правото на самоопределяне е значим фактор на интернационалното право, само че то обаче не трябва да нарушава териториалната целокупност на Азербайджан ".

" Арменците към този момент са се самоопределили. Те си имат самостоятелна арменска страна ", акцентира азербайджанският водач.

Той не изключи опцията на Нагорни Карабах да бъде предоставена културна автономност. " Има няколко типа самоопределяне (...) Може да вземем за пример да става дума за културна автономност. Такива образци има в развитите европейски страни ". В същото време президентът бе безапелационен, че Баку " в никакъв случай няма да разреши на територията на Азербайджан да бъде основана втора арменска страна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР