Азербайджан е плащал подкупи на високопоставени политици и мениджъри от

...
Азербайджан е плащал подкупи на високопоставени политици и мениджъри от
Коментари Харесай

Българин е замесен в Азербайджанска перална

Азербайджан е плащал подкупи на високопоставени политици и мениджъри от Европа, разкрива в. " Гардиън ".

За брачна половинка на Ирина Бокова - Калин Митрев в обявата се твърди, че той е получил най-малко 425 000 евро за консултански услуги от азерайджанската хирма " Авуар " (Avuar Co). Самият Митрев прецизира, че опарите са от изцяло легален бизнес, също така те са декларирани в България и за тях са платени налози Митрев споделя пред " Гардиън ", че не познава цялата скица, разказана от вестника като Азербайджанска пералня.

Разкритието, че брачният партньор ѝ е съветвал азербайджанска компания, може да се окаже неприятно за Ирина Бокова, написа " Гардиън ".

Тя изрично отхвърля да има спор сред работата на мъжа ѝ и позицията ѝ в Организация на обединените нации с аргумента, че не е знаела за бизнес делата му.

Тя прибавя, че извънредно се гордее с мандата си в ЮНЕСКО, в това число в региона на човешките права, свободата на изложение и сигурността на публицистите.

Калин Митрев бе назначен в Европейска банка за възстановяване и развитие от държавното управление на Пламен Орешарски напролет на 2014г.

Азербайджанска пералня е скица за изнасяне на милиарди долари от някогашната руска република в интерес на ръководещия хайлайф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР