Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами

...
Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами
Коментари Харесай

Да се придържаме, че нямаме измами и всичко е наред, зове Танева

„ Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това (финансиране - бел. ред.) ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което сектора искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ! “
Това декларира земеделският министър Десислава Танева по време на извършен онлайн Консултативен съвет по зарзаватчийство и зеленчукопроизводство. Кадрите са публикувани от уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Коментарът на Танева идва във връзка схемата " Обвързана поддръжка " след въпросите на Георги Василев от Асоциация „ Български пипер “. Според изданието съветът е извършен евентуално на 27 март тази година. Официално в профилираните за земеделие медии беше обявено, че Танева и нейните заместници са показали пред сектора ограничения, които имат намерение да подхващат във връзка с бранш " Плодове и зеленчуци ".
Думите на министър Танева идват във връзка информацията, че в асоциация „ Български пипер “ са постъпили 22 запитвания от нейни членове по отношение на това, че те са били финансирани с повече пари, в сравнение с са очаквали от обвързаната поддръжка. 

„ Ние се досещаме от кое място може да са тези пари, които са допълнително. Аз допускам, че не е единствено при нас, а при всички зеленчуци. Бихме желали, в случай че може с числа, публично по какъв начин става по този начин, че получихме тези пари, които получихме? “, пита секретарят Георги Василев. 
Танева отговорая, че от подопечното ѝ ведомство ще направи съответни калкулации. „ Ние за какво по този начин се въздържаме от доста информация? Всички знаят, че ставките се усилиха поради високия интензитет на инспекции. Само че, сътрудници, в случай че в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме " Обвързана ". Защото такова равнище на неточности демонстрира, че такава поддръжка не би трябвало да има. Тъй че, в случай че желаете сами да си го аргументите, тъй като желаете да си разберете изчисленията... Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което сектора искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ! “, излиза наяве още от думите на министър Танева, представена от " Биволъ ".
От политическото обединяване " Демократична България " желаеха оставката на министър Танева. " Корупционното “усвояване ” на еврофондове се е трансформирало в емблема на ръководството на ГЕРБ. “Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред ”, е фраза, почтена за мото на ръководещите ", споделят още Демократите в своя позиция, изпратена до медиите.
Към момента няма коментар от Министерството на земеделието, храните и горите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР