„Аз съм убеден, че това правителство ще си отиде. Европредседателството

...
„Аз съм убеден, че това правителство ще си отиде. Европредседателството
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Когато и да поискаш вот на недоверие на правителство на ГЕРБ, си закъснял

„ Аз съм уверен, че това държавно управление ще си отиде. Европредседателството е доста значимо. Важно е обаче, какво ние ще спечелим от това нещо ", съобщи в изявление за предаването "Тази събота " по БТВ зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев.
„ Винаги, когато искаш избор на съмнение към държавно управление на ГЕРБ, си просрочен. Корупция и беднотия вървят ръка за ръка. Няма по какъв начин да се оправиш с корупцията, без да се оправиш бедността ", разяснява той. Той посочи, че Българска социалистическа партия не саботират европредседателството, само че би трябвало да се извади сентенцията дали Европа е на две скорости, ще ядем ли второ качество храни, а нито една значима тематика не е сложена от държавното управление.
Добрев бе безапелационен, че това са значимите въпроси, а не - дали е заменен мраморът в НДК. Той съобщи още, че нито една значима, предпочитана тематика не е сложена от държавното управление, за жалост. Кирил Добрев добави, че левицата желае този избор, тъй като корупцията у нас е като раково заболяване - със своите метастази и добави, че не са една и две феодалните общини в България.
„ Ние започнахме с внасянето на Закона за битка с корупцията още през август. Получихме десетки сигнали, свързани с автомагистрали, оградата на границата, суджуци, обръчи от хасковски компании, свързани с Делян Добрев и доста други ", напомни той.
"Ние внасяме вота на съмнение, ние желаеме това държавно управление да си отиде. Движение за права и свободи обаче желаят да изпъдят патриотите от властта, само че пък Борисов да остане на власт. Ние с тях се разминаваме в крайната цел ", уточни Добрев.
Зам.- ръководителят на Българска социалистическа партия бе безапелационен, че в закона, който в този момент се гласоподава в пленарна зала, няма предпочитание за справяне с корупцията.
„ Безумно е министър-председателят да назначава индивида, който да управлява дали в Министерски съвет има корупционни практики. Народно събрание още веднъж, на политически принцип, ще разпредели хора от политическите партии и ще се направи групов орган, който ще следи дали там има корупция или не. Този закон е безумство ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
"Президентът оказва помощ с желанието си да наложи несъгласие, тъй като законът още не е признат и може да се поправя ", добави Кирил Добрев по отношение на желанието на Румен Радев да наложи несъгласие на антикорупционния закон.
„ КЕВР е самостоятелен орган, колкото този, който ще прави Народно събрание за битка с корупцията. Всяка една политическа мощ дава своите специалисти, множеството от които са политически лица. Значи КЕВР е политически орган ", безапелационен бе Добрев. Той съобщи, че няма по какъв начин да се подвига цената, откакто държавното управление не е намерило обезщетителен механизъм за тези фамилии, които не могат да си го разрешат.
И продължи с подигравка:
"Хубавото, което направиха управляващите тази година, е направиха българският народ да се оправя самичък и да не разчита на страната. Бистришките тигри станаха част от „ А " група. Това са хубави неща. Менда Стоянова става лекар хонорис идея на музикалната академия за това, че е уредила 1 млн. лева и тя се подрежда до братята Евлоги и Христо Георгиеви, които със лични средства са построили Софийски университет. Това са бюджетни средства, на всички нас. Не може, когато си лобирал за нещо, да ставаш воин ".
Зам.-председателят на Българска социалистическа партия разяснява и за какво на последните парламентарни избори завоюва ГЕРБ.
"Борисов ръководи трети мандат, тъй като е доста наличен, не е елитарен. Защото последните избори бяха малко по-агресивни в акцията. Хората избраха познатото зло ".
Относно обвиняванията против водача на левицата Корнелия Нинова за првиватизацията Кирил Добрев съобщи:
"Не е грях, че Нинова взе участие в приватизацията на "Техноимпекс ", тъй като подстрекател на тази приватизация е Жан Виденов и Румен Гечев и нашето потомство е играло по техните правила ".
Добрев разясни, че с Гечев са имали забавен диалог кой е написал документите за приватизация. "Казах му, че това за което критикувате Нинова вие го написахте. Той се опита да ме засегне и стана персонален диалога ".
"Това е жестоко подстрекателство ", по този начин Кирил Добрев разяснява думите на Красимир Янков, че всички взели участие в приватизацията би трябвало да си отидат.
"Те са му в персонално качество и никой от партията не стои зад думите му ", добави Добрев
"Нинова има проблем със остарелия хайлайф на Българска социалистическа партия. Ако Нинова я няма, изчезва магията и още веднъж се връщаме в онази капсулирана партия ", заключи Добрев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР