„Аз съм първи вицепрезидент, не съм подавал оставка - категорично.

...
„Аз съм първи вицепрезидент, не съм подавал оставка - категорично.
Коментари Харесай

Лечков се смята за председател на БФС

„ Аз съм първи вицепрезидент, не съм подавал оставка - изрично. Не, отвод документално не съм правил. Устно не съм се отказвал. Да съм ви подвеждал в миналото? Аз съм пристигнал тук, с цел да кажа каквото знам и мисля, отхвърлям да давам отговор кой какви мераци има”, показа Йордан Лечков.

„ Има стенограма, аз съм задоволително предан човек. Извадете ми един човек, който да каже, че аз съм го излъгал. Това са вътрешни неща. Има правилник и аз работя по правилник. Категорично не съм подавал оставка. Колко по-ясно да го кажа? Предприел съм дейности по правилник, по закон.
Категорично не съм подавал оставка. 14 години съм първи вицепрезидент и не преставам да бъда подобен. Никога не съм имал упоритости да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме?
Спазвам законите на България. Не разясня кой взе решението за Касабов, който го е взел да си носи следствията. Това са част от нещата, когато приказваме за карти. Сега няма да изваждам картите. Има си ред, по който е редно да се постъпи. Аз не се боря за нещо. Не е имало гласоподаване. Аз съм налице, аз не се укривам, няма защо да се укривам. Всичко вършим, само че не приказваме за футбол. Не съм забелязал външно въздействие при вземането това решение. Уставът е категоричен”, добави Йордан Лечков.

„ Разговаряте с краткотрайно изпълняващият президент на БФС. Уставът е явен, първият вицепрезидент. Не ме подценявайте, изключително юридически. Аз си имам кабинет. Пред вас съм, приказваме си това, което ме питате. Ваш сътрудник питал какво върша въз основата, към момента давам отговор за националния тим.”

Относно загубата от Парагвай с 0:1 Йордан Лечков сподели: „ За страдание, изхарчихме още едно име. Ние сме финансово обезпечени. Когато има мач, кой да дава отговор. Все някой носи отговорност. Нямаме задоволително класа. Един човек, който вкара гол, коства 28 милиона евро сега. Цялото управление на Парагвай си прави фотоси с мен 1 час.

Имаме си прелестни връзки с сътрудниците. Винаги заставам там, видяхме се с господин Кралев. Не съм изолиран, никога. За да е ясно, оставка се подава по нашия ред, тя не се разяснява.”

Той съобщи, че Конгрес за избора на нов президент на БФС ще има, когато 1/3 от клубовете го изискат. " Много забавен въпрос. Ако някой желае да има конгрес, има си ред. 1/3 от клубовете би трябвало да го изискат. Това е методът за конгрес, няма различен. Защо да има безредие? Има закон. Някои решения подписвам аз. За другите подписи не давам отговор. Каквото е належащо го подписвам. Много желаете да знаете. Достатъчно ви споделих. Това, което зависи от мен, аз го подписвам ", сподели още Лечков.

Той разкри, че води диалози с Борислав Михайлов след подадената оставка. " Не сме удовлетворени от резултатите, които демонстрира националният тим. Иначе в персонален проект би трябвало да си прави интервенция на коляното, която беше планувана. Сега му е времето. Контузията е остаряла ", сподели още Лечков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР