Аз съм оптимист за следващите няколко дни.Това заяви лидерът на

...
Аз съм оптимист за следващите няколко дни.Това заяви лидерът на
Коментари Харесай

Борисов: Третият мандат има шансове, ако отиде в ДБ. За БСП имаме решение на конгреса

Аз съм оптимист за идващите няколко дни.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутати, излъчена онлайн във Facebook.

 

По отношение на третия мандат - има действителни шансове да стане, в случай че отиде в Демократична България. Ако отиде при „ Български напредък - може и да стане, само че няма да е устойчиво “, сподели Борисов. 

 

Той изясни, че преди месец е давал предложение за партията на Стефан Янев, само че мислел, че са " в положителни връзки с тези, които дават мандатите ". Отстрани към този момент изглеждало, че това не е по този начин.

 

" Ако желаят да изложат Българска социалистическа партия за следващ път, в случай, че имаме решение на Конгрес... Не знам дали с " Да, България " самите хора, които гласоподават за тях, ще се съгласят с управлението си да създадат коалиция с Българска социалистическа партия, при ясната алена линия и за Украйна и по доста други тематики.

 

Извинявам се на Христо не съм желал да го обуславям или да го изтривам, не ми се вижда опит за изтриване да те предложат за министър председател ", съобщи Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ размишления и за бъдещия претендент за министър председател след острата реакция на Христо Иванов.

" Дали Атанасов, или Мирчев, или някой от различен - тяхна работа. Важното е да е овластен от партията или обединението, като пристигна на диалози. Специално за Христо: не съм желал да го заличавам като политик. Ако се обръщаш към една партия, е редно да се обръщаш към водача ", изясни той предлагането си точно съпредседателят на Демократична България да е министър председател. И изясни, че в този момент всичко било накриво - " водачите се гушат и крият, а се изтласкват напред техници ".

 

И изясни, че не схваща проектите на Иванов какво засяга под техническо държавно управление. " Техникът може да завие лампата, да поправи лампата ", съобщи той.

 

За мандата на Демократична България той не е приказвал нито за министри, нито за състав на кабинета. " Знам политиките им, само че ще желая сключване и то на водачите. Иначе слагаш някой и на другия ден викаш; " беше доста добър човек, но през днешния ден не го одобрявам и може по този начин да ни отиде поддръжката ", добави някогашният министър председател.

" Не им слагаме никакви условия, пожелаваме им геройство. Това е мъчно и рисково за всяка партия, само че ние сме го правили 3 пъти, с Габровски 4 пъти. Затова сме в политиката. Не сме в нея да грачим по малките екрани и да търсим недостатък на Радев. Той не ни е задължен, уважаеми, господин Василев ", съобщи още Борисов.

 

И изясни, че на мястото на служебните министри той нямало да върви в Народното събрание, тъй като няма какво да им създадат като наказване. Те проявявали положително отношение и парламентаризъм. Трябва да сте признателни, че идват на надзор и демонстрират държавническо отношение. По-предишните идиоти нямаше да дойдат ", счита Борисов.

 

И още веднъж настоя за съглашение, което да подсигурява държавната политика. " Важно е да се подпишем под това, което се извършва, а не да шикалкавят. Вариантът е в техните ръце. И единствено по този начин може да има устойчиво работещо държавно управление ", счита той.

 

Тогава и Политическа партия щели да го поддържат. " По полезности, както споделят, щат не щат, тия неща би трябвало да ги поддържат. За хубаво или неприятно, сега Политическа партия зае мястото в ляво на ляво-либерална групировка с популистките си решения. Няма по какъв начин вдясно да се разположат, а и да се опитат значи че " Да, България " би трябвало да се преценява с тях. Те очевидно не желаят ", съобщи Борисов.

 

И изясни за какво счита по този начин - при гласуването на бюджета ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Да, България " " бяха толкоз единни, че чак ме притеснихте ". Благодарение на тези партии не се случи банкрутът на страната, счита експремиерът.

И прикани своите да не се месят в работата на другите партии. И още веднъж се изненада от реакцията му за евентуалното премиерско място. " Явно след Кирил Петков да те предложат е осмиващо. Едно време беше да ти е драго, в този момент те наскърбява, било кьорфишек ", добави той.

 

Според Борисов този Народно събрание е извънредно порядъчен, " не е като едно време с тъга да се върви на работа ". Виждам доста възторг във вас, което е похвално, обърна се той към депутатите на ГЕРБ. И предвижда, че през идващите дни по редица законопроекти ще има устойчиво болшинство от по 160-170 депутати.

Ако не приемем нашия закон в четвъртък, Лукойл ще продължи да прибира по 3 милиарда лева за сметка на българските жители. Пълно безсрамие е бензинът и дизелът да са по 3 лева, сподели Делян Добрев на срещата. 

 

Имаме и план на решение, което е за изграждане на 7 блок на АЕЦ Козлодуй и за започване на работата по 8 блок, имаме лицензирана площадка и Оценка на въздействието върху околната среда, уточни той.

Воля имаме като партия, като група, като схващане за тази тематика и от нуклеарна страна в клиенти ли би трябвало да се превърнем, попита реторично Бойко Борисов.

Убеден съм, че всички закони за енергетиката ще минат със постоянни болшинства в Народно събрание, съобщи Борисов. Ако се одобри планът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 $ на съветския нефт, който единствено ние в Европа преработваме, с помощта на Политическа партия, натъжавате хората, попита реторично Борисов.

И за горивата, и за реакторите ще има голямо болшинство, тъй като е вярно, заключи Борисов.

Той посочи, че и преправянето на Плана за възобновяване отново ще мине с голямо болшинство, тъй като е вярно. Поел съм ангажимент да влезе и медиацията, обещахме на съдийското съсловие, отсече Борисов.

 

Утре е кръглата маса по отношение на измененията в правосъдната система - дано спрат да приказват празни приказки, а да го създадат, акцентира експремиерът.

В този парламент сте дисциплинирани, виждам доста възторг, което е похвално за вас, обърна се Борисов към депутатите си.

 

Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на Демократична България, става устойчиво болшинство. Важното е да се подпишем под това, което ще извършват, с цел да не шикалкавят. Само в този вид може да има устойчиво държавно управление. И тогава Политическа партия, щат не щат, тези неща би трябвало да ги поддържат. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална групировка и те няма по какъв начин да се разположат вдясно. А и да се разположат, Демократична България би трябвало да се преценяват с техните популистки решения, счита Бойко Борисов.

За наслада, цените на уралския нефт падат и можем да живеем по-евтино, в сравнение с преди войната. А войната става все по-кръвопролитна, по този начин е историята ще осъди Путин. Гаджев, каквото е належащо, в случай че има още искане (за оръжия), би трябвало да сме подготвени като партия, да се поддържа, прикани Борисов.

Трябва единствено малко повече кураж, няма да му споделям на Христо името, само че давам и действителни образци. С Христо Иванов се разбрахме за Северна Македония и тя потегли по пътя на Европейски Съюз и НАТО. Същото беше за Еврозоната, бюджета, F-16, за Шенген, " Лукойл ", уточни Борисов.

ПП-тата са изолирани от всички закони и планове. Само 63-ма от 240 са дали своят вот декларацията им. А ние доста повече. Е, кой е в изолираност тогава?! Срамно е, като леке са, и не гласоподават с тях, единствено и единствено да не се прилепят за тях, отсече експремиерът.

Искам хората да са усмихнати, щастливи, лъчезарни, а в петък да си пожелаем благополучен уикенд, тук се майтапя, уточни още той.

 

Ще си дам оставката, в случай че се потвърди, че съм се виждал с Радев. Но, не се месете в работата на другите партии, отсече водачът на ГЕРБ.

Както и Радев горчиво съжалява, по този начин и аз горчиво скърбя за Асен Василев и за Политическа партия, уточни той.

Борисов посочи, че не слага никакви условия, само че пожелават геройство на тези, които ще получат третия мандат: " Ние сме в политиката по тази причина, а не да крачим по малките екрани и да търсим сметка на Радев. Той не ни е задължен. Какво ще създадат на министър, който каже, че няма да пристигна на контрола, нищо. Вие би трябвало да сте им признателни, че демонстрират държавническо отношение и идват. Това в случай че бяха предходните идиоти, щяха да кажат: Какви сте вие?! "

Използвайте всеки ден на Народното събрание, с цел да свършите положителни каузи за хората, заключи Борисов.

 
 и ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР