Аз съм опитен човек, по-трудно и опасно време в последните

...
Аз съм опитен човек, по-трудно и опасно време в последните
Коментари Харесай

Бойко Борисов във Варна: По-трудно и опасно време в последните 50 години не е имало

Аз съм умел човек, по-трудно и рисково време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме доста мощна страна. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти във Варна.

" Сърдит съм, откакто две години " Хемус " е спряна. Не съм пристигнал да неистина хората, нито да ми гласоподават, тъй като е значимо да стана министър председател. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма автомагистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време ”, разяснява Борисов и изясни, че не пускат автомагистралата, с цел да не се каже: " Бойко я направи ".

Вие две години – нищо не казахте и нищо не се случи за Варна. Оставихме им 1 милиард за " Хемус " в специфична сметка в Българска народна банка. Асен Василев ги похарчи. И министърът на Румен Радев сподели, че е идиотия да се спре " Хемус ".

Бойко Борисов напомни, че през 1997 година Съюз на демократичните сили извади България от рецесията, ГЕРБ измъкна страната от финансовата рецесия, Коронавирус рецесията, а в този момент дружно би трябвало да я вадим от ямата.

" Над 60-70 на 100 са поскъпнали най-важните неща. " Промяната " е пирамида, за 6-7 месеца ви обра майсторски. Върнаха ни с 10 години обратно през тези 10 месеца. Лъжейки, че покачват пенсиите, с тука има-тука няма, в това време те те обират и ти взимат от двата джоба ", уточни ръководителят на ГЕРБ.

По думите му, в случай че „ Промяната ” останат още да ръководят, ще имаме 50 милиарда дълг.

" А ние държахме 12 милиарда фискален запас и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Но майсторлъкът е кой ще изкарва парите, кой ще заплаща тези пенсии ", съобщи още той.

" Знам, че чакате нещо да ви излъжем, да ви дадем оптимизъм, само че идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките, както написаха 100 млн. В ГЕРБ имаме създадена скица за отстъпка на гориво. Зареждате 50 литра, връщат ви 50 лв.. Гарантираме един лев отстъпка на литър. Аз години съм ви държал инфлацията 0,5% и горивото е било на ниска цена ", изясни Бойко Борисови добави, че въпреки всичко би трябвало да има някакъв оптимизъм, нещо, което да ни държи мощни.

Бързо би трябвало да се създадат доста промени, да дойдат Еврофондовете. В момента има нула евро от Европа. При нас всички фондове работеха, в никакъв случай не са ми спирали и едно евро.

Председателят на ГЕРБ напомни, че партията има ясна позиция, че войната би трябвало да се спре и би трябвало да се оказва помощ на Украйна. Той кометира, че частичната готовност в Русия го плаши. Най-лошите ми догатки се случиха. Говори се за нуклеарен шантаж. Ние сме брали ядовете от „ Чернобил “, а „ Запорожие “ е от горната страна. Ако някой направи бойкот, какво става с нашето земеделие?

" Много ви обичам, Варна, доста желая да сте перлата. Каквото можахме за тези години, направихме. Ще се пенсионирам, когато видя " Хемус " подготвена, в случай че Господ ми е дал път ", разгласи Борисов.

„ Стартирахме основни планове, които, в случай че не бяха пратени във фризера от държавното управление на Кирил Петков, щяха да са факт в този момент. За страдание, огромна част заради несръчност са във фаза на заледяване. Вече година и 8 месеца сме в новия програмен интервал, а няма нито една отворена европрограма, по която общини, университети, бизнес да аплайват. Това става в години на рецесия. Нито един лев не е пристигнал по Плана за възобновяване, а най-хубавите планове, установихме, че не са включени. ”, сподели кметът на Варна Иван Портних.

Той изброи основните планове, които би трябвало да бъдат приключени. На първо място е автомагистрала Хемус. Новата индустриална зона не е преместена с нито една крачка напред. Магистрала Черно море, вторият Аспарухов мост, който би трябвало да свърже Хемус и Черно море, бяха спрени и нищо не се направи, въпреки че им бяха оставени парите. „ Ние ще създадем всичко това и това ще докара до повдигане на приходите на хората ”, даде обещание Портних. Той напомни, че с помощта на Борисов и държавното управление му е издигнат бул. Левски, направи се една пътна артерия, която реши значително трафика в централната част на Варна и в този момент голямата част от хората си включват в маршрута този бул., напомни той. „ Вече можехме да имаме различно трасе до Летището, това можеше да е реалност, в случай че не бяхме изпаднали в безвремие. Градската железница - щяхме да сме в напреднала фаза. Много провокации имаше към новите рейсове, само че първите към този момент пристигнаха. Ние ще употребяваме тези рейсове, а средствата са по планове, датиращи от държавното управление на Борисов и ГЕРБ ”, изясни кметът на Варна.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР