Аз съм дошъл като човек, който отговаря за ГЕРБ и

...
Аз съм дошъл като човек, който отговаря за ГЕРБ и
Коментари Харесай

Борисов: Когато премиерът отговаря на Пеевски, го приравнява със себе си. За разлика от Денков, Пеевски е опитен

Аз съм пристигнал като човек, който дава отговор за ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Аз особено с акад. Денков работя добре. А по днешната тематика, ясно е, че сътрудниците не си държат на думата. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание във връзка избора на подуправител на НЗОК.

„ Когато договаряхме този несъвместим-съвместим модел за здравната каса… Мога да кажа неща, и сътрудниците бяха. Те извадиха един преносим компютър, прочетоха едно име на настоящия шеф и ние го подкрепихме. Хубав-лош, тяхно предложение. А подуправителят трябваше да бъде излъчен от нас. Дори променихме закона, даже оттеглихме нашия претендент за шеф “, напомни той.

„ Към днешна дата ние нямаме заместник-министър в опазването на здравето. Партията на смяната еднолично управлява здравната каса, здравно министерство, а от нас се изисква какво? Да носим солидарна отговорност за опазването на здравето в България, за електронни предписания, за всичко останало “, добави той.

" Затова ние си предложихме претендент, той беше определен. Не мога да ги схвана - шефът е техен, началникът е техен. Ние сме предложили заместник-началник на касата ", акцентира Борисов. 

Попитан дали има сделка за подуправителя на НЗОК с " Възраждане ", той сподели изрично: " Тази опорка ще я забравите вечно. Те си играят с " Възраждане " и във Варна и София и на всички места в страната. Самите " Възраждане "  казаха по какъв начин им клечат пред вратата ".

" Ние според ангажимента с Политическа партия и Демократична България трябваше да получим подуправител. Това беше пакетна договорка, колкото и неприятно да звучи. Те не удържаха на думата си. Колегите даже ми се разсърдиха през днешния ден, споделих им: " Я оттеглете този подуправител ", тъй като ще дойдат сходни сътрудници и ще им задават сходни въпроси. Когато шефът е от Политическа партия, няма никакво значение кой е заместникът ", посочи Борисов. 

„ В случая ние стоим, тъй като доста фактически доста се направи в евроатлантическата част на това държавно управление. Колкото и да е отписан, имаме действителни шансове по Шенген да имаме прогрес. Докладите на вътрешния министър, на срещите, които бяха тук, на 5 места несъмнено шише голям прогрес. Трябва да проявим самообладание и малко образование “, акцентира Борисов.

Той разяснява и скандалите в Народното събрание тази заран: „ Аз послушах, послушах днес… майка ми, Бог да я елементарни, учителка, тя щеше да е възмутена от дъното на душата си от това, което се чува в тази зала. Действително срамотия. Няма парламентаризъм във типа, в който хората желаят, да виждат виновни хора. Става въпрос единствено за някакъв пост, който е контрактуван. Началникът е техен, министърът е техен, министър председателят е техен. От какво са недоволни те? “

„ Аз имам сделка с Кирил Петков, Лена, Асен. Те бяха на тая среща, когато договорихме шефа и подуправителя. Лена беше там. С мен беше Деси Атанасова, Томислав Дончев. Нищо неприятно не споделям, че е била. Но тя държеше преносимия компютър и четеше от него. Толкова “, изясни Борисов.

Относно  той уточни: „ Навремето Станишев позволи същата неточност. Аз бях единствено един кмет. Когато министър председателят стартира да дава отговор на някой, той го приравнява със себе си. За разлика от Денков, Пеевски е умел. И сега, в който ученият се хвана на неговите писма и стартира да му дава отговор, той самичък се въздигна на равнището на Пеевски “.

„ Те се възползват – Денков и Пеевски, като скачени съдове и запълват вакуума в ръководството “, добави той.

По отношение на срещата, на която е участвала Лена Бориславова, той посочи: „ Имената – доста имена по доста тематики, бяха в нейния преносим компютър. И мога да кажа, че след две минути попитах: „ Как беше името на шефа на касата? “, и те трябваше да вадят отново преносимия компютър да го прочетат. И тогава споделих, в това се кълна, че ме интересува кой написа в този преносим компютър, а не кой го оповестява “.

Попитан дали изборът на подуправителя ще бутне " сглобката ", той отговори: " От наша страна не ".

По думите му, той е извадил депутатите на ГЕРБ-СДС от пленарната зала, тъй като не е желал да взе участие в това " поругаване на Народното събрание ". 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР