Аз отговарям за МВР, за сигурността и отбраната, не за

...
Аз отговарям за МВР, за сигурността и отбраната, не за
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Не затъваме, а решаваме проблемите, трупани с години



Аз давам отговор за Министерство на вътрешните работи, за сигурността и защитата, не за туризма. Няма да разясня думите на сътрудника си Симеонов. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ Банско е курорт с национално значение. Той към този момент е европейски ски курорт. Тук идва въпросът за какво всички, които харесват Банско би трябвало да чакат по 3 часа за лифта, вместо да има втора кабинка. Има разминаване дали да се изчака проекта или да се даде концесията. Зелените от дълго време към този момент не са екологична организация, а са политическа партия. Защо би трябвало да слушаме 200 индивида, за сметка на 2000, искащи разцвет? Това е нещо належащо на българската стопанска система и се основава занаят. Всеки има право да стачкува, само че не и да ни изнудва “, акцентира Каракачанов.

„ Тук имаше разминаване по кое време да бъде направена концесията - дали първо да бъде признат проекта за ръководство, с цел да се види, че няма да се строят хотели, а става дума единствено за втора кабинка. Напрежението идва от това, че на нас ни се желае нещата да стават по-бързо, а министър председателят не желае да се бърза “, посочи вицепремиерът.

Каракачанов съобщи, че не може да разяснява думите на сътрудника си Симеонов. Той увери, че всичко е наред. „ Хората имат друг характер. Не считам, че има драма. Има скърцане, само че това е в реда на нещата. Няма непреодолими неща “.

По отношение на авиацията ни, Красимир Каракачанов съобщи: „ Факт е, че има доста авиационна техника, която не се поддържа от години наред. Въпросът е малко по-назад във времето. Не желая да показвам виновници. Поддръжката е скъпа и тук е въпросът на философията - дали да се купуват нови или редом с това да отделим средства за поддържане на наличната техника. Защо при сключването на договорите не е въображаемо, че би трябвало да се ремонтират? Никой не е помислил за поддръжката. Можем да издействаме по-добри условия, само че е въпрос на диалози. Без пари няма по какъв начин. Поддръжката на бойната техника е скъпа. Въпросът е да договориш положителни условия. Основният ни блян е да можем да ремонтираме тази техника в България, с цел да ни бъде по-евтино “.

Министърът на защитата разяснява думите на президента Радев, че се работи на парче във връзка с сигурността, Каракачанов разяснява, че имат ясна визия. "Парите се харчат на парче, тъй като се дават на парче. До последния миг не знаеш какъв брой пари ще останат. Не споделям философията на някои пишманнатовци, които споделят да изхвърлим съветската техника и да купим западна. Очаквам да ми каже от кое място пари. Логиката е елементарна - техниката, която имаме да се поддържа до момента в който има валидност, редом с това да закупуваме и нова техника. Има план за рационализация на изтребителите “.

„ Не е елементарно да си министър на защитата в една страна, която хронично не е отделяла пари за сигурност. Не затъваме, а решаваме проблемите. Те са натрупвани 27 години обратно, когато се гонеха офицери от армията с безумни причини “, напомни Каракачанов. „ Проблемите към нас пораждат в хората интерес към армията “.

„ В тази комплицирана обстановка, в която живеем българският народ не може да разчита на никой различен с изключение на на личната си войска “, акцентира военният министър. Той бе безапелационен, че се прави нещо, давайки за образец нарастванията на заплатите. „ Стремя се да сътворявам един естествен дух на връзка и доверие “, сподели още Каракачанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР