Аз не искам българският Мадуро да ни води към режима

...
Аз не искам българският Мадуро да ни води към режима
Коментари Харесай

Цветанов за президента: Не искам българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела

Аз не желая българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела . Това съобщи пред публицисти в Кърджали ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
След срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен Радев направи мнения, които никой не разбра. Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са разрешили на президента Радев да изкаже своята позиция по отношение на терзанията на всички членки на НАТО от нарушаването на интернационалното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския район, означи Цветанов.
Радев в последна сметка даже е подписал декларация, в чиято шеста точка се акцентира взаимното безпокойствие на държавните глави от дейностите на Русия в Керченския пролив, от незачитането на интернационалното право, както и от хибридните офанзиви. Всъщност до момента аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на интернационалното право от страна на Русия, тъй като по време на акцията си говореше едно, само че на първия си Европейски съвет поддържа удължаването на глобите, уточни още Цветанов.
Председателят на ПГ на ГЕРБ приказва и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която съгласно него са се дали доста ясни послания какво би трябвало Алиансът да предприеме в Черноморския район – а точно усилване на предното наличие, с цел да се подсигурява отбраната на всяка една членка. „ Това е позицията на НАТО. Не е констатация на ГЕРБ или президента на Българска социалистическа партия и неофициален водач на партията Румен Радев “, разяснява Цветанов.
Зам.-председателят на ГЕРБ акцентира, че президентът Радев би трябвало да изясни какво тъкмо е имал поради с израза, че няма да разреши други страни да вземат решение енергийните планове на България. „ Нека напомня на Радев, че до момента в който той още беше авиатор България се причисли към Европейски Съюз и по този метод се задължи да съблюдава европейското законодателство, измежду което е и Третият енергиен пакет. Енергийната самостоятелност може да се обезпечи единствено в случай че съблюдаваме европейските правила. Подобни мнения на президента могат да доведат единствено до опълчване “, уточни Цветанов.

По думите му откакто Румен Радев е заел позицията на Мадуро по случая Венецуела, в обществото стартират да се чуват отзиви, че Радев е българският Мадуро. „ Аз не желая българският Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние би трябвало да се числим към развитите демократични общества, каквито безспорно са Европейски Съюз и Съединени американски щати “, акцентира Цветанов.
Той бе безапелационен, че президентът желае да отклони страната ни от нейния евроатлантически път, като за задачата поддържа посланията на Българска социалистическа партия за ориентиране на България на Изток и употребява антиевропейска реторика . „ Нека си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място в света – Европа. Нека осъзнаем какъв брой доста Европейски Съюз прави за нас. Наскоро Европейският парламент поддържа нарастване с близо 4 милиарда лева на финансирането за България след 2020 година. Това ще бъде най-високият ни бюджет откогато сме в Европейски Съюз “, сподели още Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР