"Аз не бях на работното си място, когато колегите от

...
"Аз не бях на работното си място, когато колегите от
Коментари Харесай

Хакерът Кристиян: Разтревожен, нервен и притеснен съм!

"Аз не бях на работното си място, когато сътрудниците от ГДБОП. Бях привикан от терасата да вляза в офиса и бях закопчан. Веднага ми щракнаха белезниците. Попитах дали е нужно всичко това да се случва, а те споделиха "да ". Аз се тормозих извънредно доста. Получих нещо като нервозен срив, само че след това си замълчах и се успокоих ", споделя той.

"Познавам някои от хората от ГДБОП. Били сме дружно на събития и конференции, само че до там. Нищо съответно не са търсили. Седем часа ме разпитваха, само че най-после към този момент просто си говорехме за работата ми ", добави Бойков.



"С наслаждение бихме послушали премиера да отворим компютъра, само че ще попречим на следствието. Иззеха един длъжностен и два персонални компютъра. Служебният компютър е криптиран. Длъжни сме да съхраняваме информацията на клиентите си по най-сигурния метод ", уточни мениджърът на компанията, в която работи Кристиян - Георги Янков.

"Аз мисля, че ГДБОП стигнаха до мен посредством някакъв сигнал. Приемам го като офанзива против компанията, а не против мен. Аз нямам човек, който ме ненавижда и има нещо срещу мен ", добави Кристиян.

Той не пожела да разяснява информацията за файловете в компютъра му и по-точно досието "Kpuccc ", като посочи, че ще го глобят, в случай че издаде детайлности в хода на следствието. Кристиян уточни, че е бил в ареста по-малко от 72 часа.

"Не мога да дефинира данните, които са изтекли от Национална агенция за приходите, дали са сериозни или не. Не се занимавам с политика и не запознат съм такива неща. Не е имало напън, това е процедура. Имаше неуместни въпроси и леки закани. Когато му пристигна времето, съдията ще прочете тези неща ", разкри Кристиян.

"Когато хакнах МОН взех решение просто да прегледам. Когато го направих се пробвах да позвъня, писах мейл. Уведомих ги по телефона, както и по електронната им поща. Те заздравиха системата и ме помолиха да опитвам да я пробия отново, само че не съумях ", споделя Кристиян.

"Не бих се нарекъл магьосник, както сподели министър председателят, а 20-годишен възпитаник. Това са доста обширни данни като познания и не можеш да се наречеш специалист. Прибираш се от работа - четеш и тестваш. Много мои другари са ме молили да тествам нещо тяхно. Всичко с разрешение върша. Аз се занимавам с това от 5-6 години. В свободното си време изучавам ", добави хакерът.

Той показа, че фамилията му приема нещата умерено и го поддържа, само че също по този начин посочи, че се опасява. Кристиян изясни пред Хекимян, че в никакъв случай не е желал да бъде прочут и това му е изиграло неприятна смешка.

"Приятелката ми не харесва какво върша. Тя непрекъснато ме пита за какво не станах някой IT експерт, да си работя във компания и да е умерено. Познавате дамите ", заключи Кристиян.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР