Аз направих моя ход като върнах изпълнения мандат на президента

...
Аз направих моя ход като върнах изпълнения мандат на президента
Коментари Харесай

Мария Габриел била изненадана от оставката на Денков. Според нея ...

Аз направих моя ход като върнах осъществявания мандат на президента и дадох късмет договарянията да продължат до последния миг, уточни тя. " По Конституция съставът на държавното управление става явен и се гласоподава, когато към този момент е в Народното събрание ".

По думите й Николай Денков е подал оставка без нейното познание.

 

" Ротацията трябваше да е един механически въпрос. Водиха се договаряния в продължение на доста дни, които започнаха да оставят чувството за губене на време. Затова в понеделник, когато отидох да взема мандата от президента, бях дружно с Кирил Петков, с учен Денков и казахме, че имаме потребност от още малко време ".

В листата с министри няма нито едно неизговорено име, съобщи Габриел.

 

" Нямаме право да не отговорим на тези 40% от българите, които не желаят избори. Нямаме право да не отговорим на тези жители, които желаят промени, еврозона, които желаят България да заеме почтено европейско място. Аз персонално нямах право да тласна страната към нови избори, преди да е изчерпана каквато и да опция за договаряния
Министрите, които в този момент желаят да се отдръпват, са поели ангажимент за 18-месечен интервал, разяснява още тя.

 

Още на 15 март имахме заключителен текст на съглашение и състав на държавно управление. След този ден се сътвори това чувство за губене на време или подтикване към втория мандат. Дотогава не бе финализирана дата за промяна на службите и въпросът за следствената загадка, обвързван със правосъдната промяна. Останаха да бъдат дискутирани още 2 имена за състава в Министерски съвет - министерството на защитата и енергетиката. Върнало се е концепцията за министъра на защитата да е на ротация. Нямам нищо срещу министър Тагарев. Но стана ясно, че ние имаме потребност дружно да създадем проект за деяние и за ускоряване на процеса на рационализация на българската войска, а във връзка с поддръжката за Украйна остане чувство за забавени периоди. Дори имах предложение да остане настоящия състав на държавното управление, да си дадем още няколко дни за завършване на предлагането. 

 

Няма миг, в който да сме прекъснали договарянията, сподели още тя. 

 

Очаквайте детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР