Аз наистина съм убеден левичар, но смятам че Народният съд

...
Аз наистина съм убеден левичар, но смятам че Народният съд
Коментари Харесай

Адвокатът на Полфрийман: Действията на прокуратурата са като на Народния съд

" Аз в действителност съм уверен левичар, само че считам че Народният съд е нещо извънредно ". С тези думи австралиецът Джок Полфрийман е отказал да взе участие във провелото се в понеделник съвещание на Върховния касационен съд (ВКС) по делото му. Казал това пред юриста си Калин Ангелов.

Полфрийман беше наказан на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година, Той бе освободен от пандиза, откакто бе изтърпял малко над 13 години от присъдата си. Това докара до остра политическа реакция против правосъдния състав. Главния прокурор Сотир Цацаров пък изиска Върховният касационен съд (ВКС) да възобнови делото за освобождението на Полфрийман, с цел да бъде преразгледано решението за стартирането му. В понеделник съдът даде ход на делото и до два месеца би трябвало да реши дали да пусне дефинитивно на независимост австралиеца.

Ангелов побърза да посочи, че Полфрийман не е не сравнявал Върховен касационен съд с Народния съд, а говорел за всичко, което се става към неговото дело.

Действията на прокуратурата са " да насадим малко медийна нервност и след това да се качим върху нея ". Забележки към съда няма, сподели Ангелов пред бТВ и посочи, че самият той вижда аналогия точно сред дейностите на прокуратурата и тези на Народния съд.

Джок Полфрийман е незаконосъобразно арестуван в лагера за краткотрайно настаняване на чужденци Бусманци. Спрямо него стои заповед за експулсация, която би трябвало да бъде изпълнена. Въпреки че чакаме решение, той би трябвало да бъде изведен отвън страната, сподели още Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР