Аз наистина съм убеден левичар, но смятам че Народният съд

Аз наистина съм убеден левичар, но смятам че Народният съд ...

Адвокатът на Полфрийман: Действията на прокуратурата са като на Народния съд.


"Аз наистина съм убеден левичар, но смятам че Народният съд е нещо ужасно". С тези думи австралиецът Джок Полфрийман е отказал да участва във провелото се в понеделник заседание на Върховния касационен съд (ВКС) по делото му. Казал това пред адвоката си Калин Ангелов.

Полфрийман беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г., Той бе освободен от затвора, след като бе изтърпял малко над 13 години от присъдата си. Това доведе до остра политическа реакция срещу съдебния състав. Главния прокурор Сотир Цацаров пък поиска Върховният касационен съд (ВКС) да възобнови делото за освобождаването на Полфрийман, за да бъде преразгледано решението за пускането му. В понеделник съдът даде ход на делото и до два месеца трябва да реши дали да пусне окончателно на свобода австралиеца.

Ангелов побърза да уточни, че Полфрийман не е не сравнявал ВКС с Народния съд, а говорел за всичко, което се става около неговото дело.

Действията на прокуратурата са "да насадим малко медийна истерия и после да се качим върху нея". Забележки към съда няма, каза Ангелов пред бТВ и уточни, че самият той вижда прилика именно между действията на прокуратурата и тези на Народния съд.

Джок Полфрийман е незаконосъобразно задържан в лагера за временно настаняване на чужденци Бусманци. Спрямо него стои заповед за експулсация, която трябва да бъде изпълнена. Въпреки че чакаме решение, той трябва да бъде изведен извън страната, каза още Ангелов.

Източник: mediapool.bg