"Аз лично не се чувствам престъпник. Не съм направил нищо

...
"Аз лично не се чувствам престъпник. Не съм направил нищо
Коментари Харесай

Вторият българин, обвинен от САЩ за Сирия: Не съм направил нищо нередно

"Аз персонално не се усещам нарушител. Не съм направил нищо неправилно ". Това съобщи пред NOVA Искрен Георгиев - вторият българин, упрекнат от Съединени американски щати в нарушение на ембаргото за търговия със Сирия.

Искрен работи от 2010-а година в компанията, продавалa самолетни елементи в прорез с амерканските закони.

"Сирийските авиолинии бяха следващият клиент, следващата договорка. Аз персонално не съм се обаждал на тях " , описа младият мъж, който схваща за обвиняванията предходната година. По това време той към момента работи за същата компания.

"Разбрах, че в американския офис са влезнали служители на реда и са търсили шефовете там. Тогава и видяхме, че сме търсени в друга страна за нещо, което не сме създали. Опитахме да влезем в нашата фирмена преписка, само че се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме визия от кого, само че имаме съмнения ", разясни Искрен.

Той и брачната половинка му обявиха, че имат вяра в българското правораздаване и се надяват на положително развиване на нещата. Същевременно младият мъж благодари на хората, които поддържат Желяз и останалите българи, против които са повдигнати обвинявания.

Протести: „ Днес е Желяз, на следващия ден може да съм аз “

Колеги на Желяз знаели, че има нещо неправилно

Има опция Желяз да не бъде екстрадиран

"Не знам за какво Желяз беше задържан. Аз споделих, че той не е рисков и няма да се укрие ", безапелационен беше Боян Лимберов, юрист на 29-годишния мъж.

"Първоначално чиновниците в полицията, които са получили документите, че Желяз се търси, не са имали визия тъкмо против кого се изправят и за какъв проблем става въпрос ", посочи юрист Георги Вълев.

"Желяз беше арестуван за съвсем 48 часа без опция да се свърже с юрист и с концепцията, че може да лежи до 25 години в пандиза ", добави той.

Каква ще е ориста на българина, задържан по искане на Съединени американски щати

Кореспондентът на NOVA в Съединени американски щати съобщи Ясен Дараков, че името на Желяз Андреев не попада в кореспонденцията сред шефовете на компанията в Маями и мениджърите на офиса в София.

"Това, което прави американската прокуратура в такива случаи, е да притисне всички, против които може да повдигне даже най-малкото обвиняване, с цел да може да ги употребява като очевидци против другите. Именно подобен съгласно мен е и казусът с Андреев ", разясни той.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР