Аз изобщо не се вкарвам в тая тема. Така министър-председателят

...
Аз изобщо не се вкарвам в тая тема. Така министър-председателят
Коментари Харесай

Нашите хора и тяхната държава

" Аз въобще не се въвеждам в тая тематика. " Така министър-председателят Бойко Борисов, откакто мълча съмнително съвсем цяла седмица, най-сетне разяснява разкритията на депутата от Българска социалистическа партия, журналистката Елена Йончева за корупция в Министерството на културата около ремонта на Ларгото. В Стара Загора, министър председателят влезе в обичаната си поза на строгия, само че обективен татко на нацията, който приканва: " политиците да си мерят приказките ".

За отбелязване е, че самият министър председател не си ги мери от време на време, тъй като още чакаме да разберем кои са " гадовете ", които щяха да го смъкват с аферата с пазаруването на ЧЕЗ, само че това да му е кусурът. Борисов, колкото и да се прави на ербап, няма по какъв начин да се надява, че ще остане отвън " тая тематика ". Той се намира много надълбоко вътре в нея от 10 години насам. Просто циреят, който съставлява ръководството на ГЕРБ върху тялото на България, дотам е набрал, че къде и да ръгнеш, даже с най-късата сонда, стартира да вони на гнилоч.

Дали ще е ремонт на плочки пред НДК, дали ще е подмяна на мрамор с гранитогрес, столичен бул., национална автомагистрала, търгове за летища, за управителен постове, за място на чистачка, на всички места е едно и също - моделът на " нашите хора ", който колежката Йончева назовава " моделът Борисов ", само че явлението датира отпреди настоящия режим и сигурно ще го надживее.

Просто Борисов и камарилата към него прибавиха към остарялата скица порядъчна доза, по какъв начин да го кажем по-културно... душевна елементарност, може би. След 10 години на власт тези хора към този момент искрено са втрещяват, че някой може да ги уличава в нещо и да им търси сметка. Спомнете си случая със суджука на някогашния гербаджийски народен представител от Добрич Живко Маринов, който се трансформира в знак на злоупотребата с власт от страна на ГЕРБ.

Маринов нямаше шанс, тъй като някак си бе от периферията и работата бе показана като кокошкарска. Суджук, разбирате ли... Затова партията се отърва бързо от него. Когато обаче оплетените като свински вътрешности ползи на семейството на хасковския народен представител и някогашен министър Делян Добрев бяха извадени нескрито от Елена Йончева, тогава настана космополитен плач: " Не даваме Делян! ". Дори депутатите от ГЕРБ нарушиха конституцията, с цел да оставят участника в " Кумгейт " измежду тях си, в Народното събрание, да не се цепи от колектива. Тогава доста хора гледаха втрещени по какъв начин Цветан Цветанов, локалните организации и депутати смачкаха фасона на Бойко Борисов, който към този момент бе " разписал " изгонването на Добрев от " парадайса ". Но би трябвало да си даваме сметка, че ГЕРБ сходни на Голем, в един миг стартират да живеят личен живот и са подготвени да вдигнат ръка даже против демиурга си. Колективното им схващане, разграничено в неравни пропорции сред Цветанов и Цвета Караянчева, схваща, че в един миг не може към този момент да се дават глави, тъй като идващите ще се окажат техните.

Както има банки, които са прекомерно огромни, с цел да банкрутират, по този начин и в ГЕРБ има фигури, които са прекомерно огромни, с цел да бъдат пожертвани, с цел да не настъпи моментална злополука. Така беше с Добрев, по този начин е в този момент и с Боил Банов. Вместо разумни пояснения в ход влизат басните, озъбени и озлобени. Например, че в дъното на всичко е един някогашен чиновник, който от години изнудвал министъра Банов, шефове на дирекции, правел го перфидно, даже загатват, че пукал гуми (гуми!!), с цел да плаши хората. Всички всичко си знаели, само че си мълчали. И чак когато Йончева извади записа, всички тия кипри плеснаха с ръце и възкликнаха сюрпризирани: Боже, по какъв начин ни изнудва тоя! Обикаля по министерствата. Срамота! Ама какво значение има, че не сме споделили на прокуратурата? Как може да се занимавате с тоя човек? Как не ви е позор да му обръщате внимание? И гледат почтено, и се възмущават. Какво е това? Лудост или безочливост?

Сега като мантра е спуснато, всички гербаджии да повтарят на всички места и по 100 пъти дневно по какъв начин Йончева се е изложила, по какъв начин не е журналистка, по какъв начин може по този начин да прави, божкеее, какъв срам на таз журналистка, която единствено да прибавим към този момент осъди за клюки Бойко Борисов и ГЕРБ. Само дето няма в ГЕРБ такива гърди, които да запушат такава амбразура. От нея ще продължи да се " стреля ". С обстоятелства, както е правено до момента от Елена Йончева.

На това мърморене против нея, в което интензивно вземат участие и публицисти, му се споделя замърсяване на осведомителното пространство. Отплесване на вниманието в друга посока. Типичен за ГЕРБ метод. Да си спомним записите на Борисов от Банкя. Тогава отново ни предлагаха да се концентрираме не върху наличието на диалога: " Ти си го избра " (за основния прокурор Сотир Цацаров), а върху това какъв брой е извънредно да го подслушват вкъщи му. В тоалетната даже. И се концентрираха хората, напрегнаха се да се смеят принудително и до през днешния ден на репликата за тоалетната, вместо да се разгневят на тази за основния прокурор.

Правилно се вършат на прелестно разсеяни. Защото за една друга организация е казано, че: който наскърбява един член на организацията, наскърбява цялата организация, единствено организацията раздава правдивост, членовете се подчиняват категорично на боса, който съобщи - се санкционира със гибел. Целта на комплекс от ограничения, който се назовава омерта е надзор от страна на висшестоящите членове върху низшестоящите и тяхното заплашване. Тази организация е мафията.

Ако виждате някакви съвпадения със обстановката в България, да знаете, че не е инцидентно. Всички - политици и служители на реда, дребни и огромни, градски и селски, национални и локални, предприемачи разнокалибрени, публицисти, журналистки, фризьорки, манекенки, всички би трябвало да са овързани, обвързани и омазани, с цел да няма мърдане по всички страни. За информация - делото за КТБ. Пари са взимали всички, тъй като е било законно, само че когато пристигна моментът, спретваме каузи единствено на тези, които доста знаят и доста питат. За " нашите хора " обаче - тишина. Като на гробищата.

В България властта не е просто власт. В България властта е Суджук, с основно " С ", и той би трябвало да се брани, когато е в заплаха, само че и тъй като (прощавай, Поете) Суджукът е малко, Суджукът не стига, деца. Ще кажете, това е примитивно. Ами, такова е. Боил Банов е един от най-интелигентните от тях. Вероятно, най-интелигентният. Но това не е проблем на ГЕРБ. Това е ваш проблем, наш проблем, проблем на хората, които живеят в страната на ГЕРБ. Тяхната страна за " нашите хора ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР