Аз имам вяра в държавата и нашите институции и се

...
Аз имам вяра в държавата и нашите институции и се
Коментари Харесай

Желяз от протеста в София: Имам вяра в държавата

Аз имам религия в страната и нашите институции и се надявам да не се постанова посредством митинги хората да търсят правдивост. Това съобщи Желяз Андреев , чието изгонване беше поискано от Съединени американски щати, на митинга в негова поддръжка, който се организира пред Съдебната палата в София.
" Това е обстановка, в която може да бъде всеки един млад българин, който е решил да остане тук. Така че тази поддръжка не е единствено за мен, тя е за всеки един подобен млад българин. Имахме среща с госпожа Манолова. До момента българските институции в действителност нямаше какво да създадат. Благодарен съм им, че се задействаха толкоз бързо . Разбирам какво е действителната обстановка, че решението на съда от през вчерашния ден е една дребна победа, само че поддръжката на хората и на околните им ми дава кураж, че ще остана тук ", съобщи още той.
" Аз не съм направил нищо нелегално съгласно законите на България, само че никой не ме беше уведомил, че би трябвало да взимам под внимание и законите на друга страна ", добави Желяз.

Той съобщи, че не може да си изясни забавянето сред повдигнатите официални обвинявания против него и задействането на процедурата, което е траяло над година.
Желяз също изиска преразглеждане на съглашението за екстрадиция със Съединени американски щати.
" Протестите са напълно проведени от неговите другари. Всеки един от нас можеше да е на мястото на Желяз ", безапелационна беше неговата другарка Милена.
Тя удостовери, че се тормози, че може да се окаже в обстановката на Желяз.
Искаме институциите да ни чуят, тъй като от тях зависи генералната смяна, добави тя.

Стотици хора се събраха на митинга в София и в други градове с искане съдът да не разрешава Желяз да бъде екстрадиран в Съединени американски щати.
Скандирания " Няма да дадем децата си " и " Свобода за Желяз " огласиха центъра на столицата довечера.
Недоволните държаха плакати с надписи " Българийо, не погребвай живи децата си ", " Следващият може да си ти " и " Днес е Желяз, на следващия ден може да съм аз ".
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР