Това е технически проблем, който ще се изяснява. Всеки конкретен

...
Това е технически проблем, който ще се изяснява. Всеки конкретен
Коментари Харесай

МОН: Няма да има ощетени ученици на матурата по БЕЛ заради липсващите диаграми

" Това е механически проблем, който ще се обяснява. Всеки съответен проблем ще се поправя настрана в учебните заведения. Става въпрос за дребен брой възпитаници, само че изрично няма да бъдат ощетени, дано бъдат спокойни ", сподели тя.

Тя беше безапелационна, че и " теч " от министерството на образованието няма по какъв начин да има. Взети са ограничения за сигурност, уточни тя.

" Не ми се желае да имам вяра, че има толкоз доста възпитаници, които разчитат на този вид ", добави тя.

На изпита по български език и литература в петък се явиха близо 47 000 зрелостници. Днес те поставят втория си наложителен държавен зрелостен изпит - по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по доктрина на специалността за учениците от професионалните гимназии.

" Традиционно най-предпочитания предмет е британският език. И тази година учениците, които са декларирали полагане на втора матура по британски език профилирана подготовка са 12 00 души. Следват география - 2200 души. По биология искащите са към 2000. Следвани от философия, история и математика ", сподели Емилия Лазарова.

Зам.-министърът на образованието уточни, че на втората матура се организират общо 37 изпита . Продължителността на матурата, както и при първата, е 4 часа.

Резултатите би трябвало да излязат до 7 юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР