Айнтрахт (Франкфурт) започна с успех битката по терените в Бундеслигата

...
Айнтрахт (Франкфурт) започна с успех битката по терените в Бундеслигата
Коментари Харесай

35 секунди за гол и после цял мач борба във Франкфурт

Айнтрахт (Франкфурт) стартира с триумф борбата по терените в Бундеслигата за сезон 2019/20. “Орлите” надвиха с минималното 1:0 над Хофенхайм като домакини след попадение на Мартин Хинтерегер още в 35-ата секунда.

Полуфиналистът в Лига Европа доминираше над своя противник, само че пък и имаше шанса на два пъти ВАР да стопира гостите от голове. И в двата случая отсъжданията на реферите бяха верни.

В титулярния си състав Адолф Хютер заложи на единствено един от новите играчи, като се изключат изплатените след наем. Това беше пристигналият от Байер (Леверкузен) Доминик Коор, който дори измести считания за главен състезател Себастиан Роде. В офанзива от първата минута излезе японецът Дайчи Камада, който през последните два сезона беше преотстъпен. Азиатският състезател имаше едно чисто състояние за гол, само че вратарят избави.

От своя страна Хофе, който към този момент е с нов ментор в лицето на Алфред Шройдер, стартира с трима нови - Роберт Сков, Иляс Бебу и Себастиан Руди. Гостите обаче се оказаха доста пасивни в предни позиции.

Още в 35-ата секунда Айнтрахт поведе, откакто Филип Костич центрира в наказателното поле и там Хинтерегер изпревари пазещия го човек, с цел да прониже Оливер Бауман.

В 28-ата минута Костич шутира рисково по диагонала.

Frankfurt manage to hang on to take the win #SGETSG 1-0 pic.twitter.com/phdj2AIeJw
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) August 18, 2019
Футболистите от Зинсхайм започнаха да се радват в 41-вата минута, когато Денис Гайгер стреля и кълбото спря в мрежата. Повторенията обаче демонстрираха, че двама негови съотборници се намират в засада и пречат на видимостта на Кевин Трап, поради което попадението не беше зачетено.

След това Ребич и Камада имаха шансове за втори гол, а в края на два пъти играчи на Айнтрахт излязоха в числено предимство в рискова непосредственост до вратата, само че не отиграха тъкмо.

В добавеното време Хофе още един път вкара, само че и този път ВАР видя засадата и гол отново нямаше. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 1 кръг, неделя 18 август  Айнтрахт Франкфурт 1:0краен резулат  Хофенхайм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР