Айфеловата кула ще бъде затворена за посетители в събота във

...
Айфеловата кула ще бъде затворена за посетители в събота във
Коментари Харесай

Затварят Айфеловата кула заради протест на жълтите жилетки

Айфеловата кула ще бъде затворена за гости в събота по отношение на идната проява на " Жълтите жилетки " в Париж, оповестяват на нейната публична страница в Twitter.

" Поради демонстрациите, които ще се проведат на Марсово поле, кулата ще бъда затворена за визити в събота, 24 ноември ", се споделя в изказването.

В събота, на няколко места в Париж, французите, които стачкуват против покачването на цените на бензина, както и увеличението на налозите, ще проведат всеобщи демонстрации. Очаква се в града да дойдат 30 000 души.

Както по-рано денем заяви парижката префектура, сигурността по улиците в събота ще бъде обезпечена с към 3 000 служители на реда и военни. Появи се информация, че сред 100 и 200 симпатизанти на крайната левица и крайната десница ще опитат да се слеят с стачкуващите, с цел да провокират безпорядък и да влязат в конфликт с полицията.

Масовите митинги против покачващите се цени на бензина и увеличението на налозите започнаха през предишния уикенд. Участниците в демонстрациите назовават себе си " Жълти жилетки " - в сходство с цвета на светоотразяващата екипировка, която водачите би трябвало да носят в рискови обстановки. Протестът беше плануван единствено за предходната събота, само че към този момент е израз на гнева към Еманюел Макрон, който е именуван от стачкуващите " президентът на богатите ".

Според френския вътрешен министър Кристоф Кастанер повече от 500 души са били ранени по време на тези акции, 17 от тях са получили съществени контузии. На редица места полицията е трябвало да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите. Според Министерството на вътрешните работи е имало многочислени боеве сред стачкуващите и водачи на коли, на които те блокирали пътя. Има сведения за потребление и на хладно оръжие.

Президентът Еманюел Макрон прикани за разговор. Очаква се той да направи обществено изказване във вторник. Той е безапелационен, че няма да отстъпи от към този момент признатите ограничения - налога върху горивата няма да бъде анулиран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР