Автошествие изрази поредното несъгласие на русенци с обгазяванията на града,

...
Автошествие изрази поредното несъгласие на русенци с обгазяванията на града,
Коментари Харесай

Русенци протестираха срещу обгазяването и с автошествие


Автошествие изрази следващото противоречие на русенци с обгазяванията на града, съобщи БГНЕС.

Гражданското непокорство бе проведено ден след митинга на площада на общината, като настояванията на участниците още веднъж бяха за решителни ограничения против систематичното замърсяване на въздуха.

Колите, на които имаше национални флагове и плакати „ Русе желае да диша “, потеглиха от Дунав мост по бул. “България “. Те се движеха със скорост от 10 км в час, при което затрудниха придвижването от граничния пункт към града в пиковите часове.

„ Протестът е за естествен град Русе, естествен град за живеене, като стартираме от отровния въздух. Надяваме се, че някой ще ни чуе. Ако не ни чуе, продължаваме. При всяка нова офанзива от обгазяване, всяко нещо, което отрицателно се случи за Русе, ще бъдем тук “, съобщи уредникът Бойко Никифоров. Той изясни, че хората са подготвени даже да блокират Дунав мост, защото екологичните проблеми на Русе не се вземат под внимание. В митинга участваха и родители, които желаят децата им да са здрави и да продължат да живеят в града, вместо да го напущат поради мръсния въздух.
Шествието завърши на площада пред общината, където всеки имаше опция да изрази своята позиция по екологичните проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР