Авторката на книгата Силата на мозъка беше непозната за мен,

...
Авторката на книгата Силата на мозъка беше непозната за мен,
Коментари Харесай

Треньорът Ваня Василева за Силата на мозъка: Поне 7 ч. трябва да спим, за да сме отпочинали

Авторката на книгата " Силата на мозъка " беше непозната за мен, до момента в който не прочетох книгата. Тя е публицист, която има достъп до огромна информация от университети, лаборатории, където се вършат съответни проучвания и научни опити. На базата на нейните задания да ни даде 10-те скъпи съвета за това по какъв начин да държим мозъка си деен напред във времето тя ползва тази информация. Това, което тя дава като съществена конструкция в труда си са съня, храната, физическите извършения (йогата), защото тя има отношение и към осъзнаването. Това описа в ефира на " Добро утро, Европа " персоналният треньор Ваня Василева за книгата " Силата на мозъка ". 

Последните изследвания сочат, че 7 часа би трябвало да се спи . Има така наречен бездънен сън, който би трябвало да е блян за всеки от нас. Но той е друг за всеки от нас като количество. Когато спите в този първокласен сън или когато той е нарязан се случват разнообразни неща в мозъка ви, описа още Василева за написаното в книгата.

" Натрупват се неврологични болести, когато е нарязан. Старайте се да лягате 3 часа откакто сте се нахранили и да спите качествено ", споделя тя. Трябва да е дълъг също по този начин, с цел да има развой на регенерация на мозъчни кафези.

За 2020-2021 година СЗО и Американската здравна организация споделят, че средиземноморската диета е най-подходяща за мозъка ни. Тя дава опция на тялото да получава наситени мазнини, фибри, зеленчуци, плодове. Всички съставни елементи на хранителния проект. Има и проучвания, които сочат, че е значим и метода по който одобряваме храната. Те потвърждават, че интервалното хранене или фастинга е извънредно значимо за здравето на мозъка. Така се понижава и този протеин амилоид за който говорихме по-рано, уточни още треньорът.

Целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР