Авторите поставят съдбата на усилията на България и Румъния за

...
Авторите поставят съдбата на усилията на България и Румъния за
Коментари Харесай

Политико: ”Холандска парализа” – България няма да влезе в Шенген тази година

Авторите слагат ориста на напъните на България и Румъния за влязат в зоната за напредване през границите без паспортен надзор в подтекста на група проблеми на Европейски Съюз, свързани с миграцията. " Дневник " към този момент изясни неподходящия резултат за испанското председателство и България след предварителните избори в Испания, приключили без безапелационен спечелили с толкоз дребна възможност за сформиране на ръководеща коалиция, че не е изключен разновидността до края на годината испанците отново да бъдат призовани през урните.

Марк Рюте разгласи, че се отдръпва от политиката, само че съгласно " Политико " е допустимо той и държавното управление му да останат на власт в Хага до пролетта на 2024 година Лично нидерландският министър председател изненадващо за мнозина откри общ език с италианския министър-председател Джорджа Мелони за политиките за справяне с миграционния напън. Той ще е основна фигура и в случай че стартират договаряния с Турция за ново съглашение за мигрантите от Близкия изток и Азия. Напролет би трябвало да бъде завършен така наречен пакт на Европейски Съюз за миграцията.

Но е мъчно - даже за най-хубавите договарящи - да маневрират с вързани ръце, добавя " Политико ". И цитира европейски посланик, съгласно който " болшинството в нидерландския парламент стои вдясно от сегашната коалиция и тематиката за миграцията ще бъде употребена в идната предизборна акция ".

А това ще направи по-сложни нещата за Брюксел, където към този момент се води акцията за изборите за Европейски парламент идващия юни.

След изборите в Нидерландия мнозина чакат вниманието на политическата класа да се обърне към вътрешни проблеми през 2024 година Най-малкото тъй като си потегля водач, управлявал като министър председател в продължение на 12 години и тъй като в раздробения партиен пейзаж ще се търси нов министър-председател и нова коалиция.

Постовете си напущат и политици като министърът на финансите Сигрид Каг и външният министър Вопке Хьокстра, отдръпва се и посланикът на страната в Европейски Съюз Роберт де Грут, номиниран за вицепрезидент на Европейската капиталова банка.

Техните наследници може да се окажат в по-голяма степен под контрола на политически партии в Нидерландия, изискващи по-твърди позиции по тематики, вълнуващи гласоподавателите им (каквито са миграцията и фискалните правила в ЕС).

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР