Авторът е чуждестранен старши сътрудник в Института за международна икономика

...
Авторът е чуждестранен старши сътрудник в Института за международна икономика
Коментари Харесай

Нашият опит с Русия съдържа уроци за бъдещи санкции

Авторът е задграничен старши помощник в Института за интернационална стопанска система Питърсън. Тя е шеф на програмата за интернационалните връзки и вицепрезидент по външната политика в Киевското учебно заведение по стопанска система

Русия е изправена пред невиждани наказания от Съединени американски щати, Европейски Съюз и техните съдружници след пълномащабното си навлизане през 2022 година на Украйна. Един ден може да се наложи Съединени американски щати още веднъж да наложи наказания в този мащаб, евентуално Китай поради евентуален спор в Тайван. Ако това се случи, могат да се извлекат скъпи поучения от случая с Русия, който не пожъна еднопосочен триумф.

Основният урок е, че търсенето на цялостна изолираност на огромна, комплицирана и световно интегрирана стопанска система е скъпо и непостижимо. На съдружните държавни управления им лиши съвсем година, с цел да понижат покупките на съветски нефт и газ - и доста от техните корпорации към момента са интензивно ангажирани в търговията с Русия.

Въпреки че статистиката на Москва би трябвало да се подхожда с огромна нерешителност, две години след н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР