Автор: Tsvetana Paraskova, https://www.worldpipelines.comУкрайна обмисля алтернативни начини да използва своята

...
Автор: Tsvetana Paraskova, https://www.worldpipelines.comУкрайна обмисля алтернативни начини да използва своята
Коментари Харесай

Украйна ще обмисли план Б, ако сделката с Газпром се провали


Автор: Tsvetana Paraskova, https://www.worldpipelines.com

Украйна обмисля различни способи да употребява своята директна мрежа, в случай че не успее да подписа нова договорка за пренос на газ с съветския газов колос " Газпром ", откакто настоящата изтече в края на 2019 година, сподели заместник-министърът на външните работи на Украйна Олена Зеркал.

" Ще би трябвало да помислим дали мрежата ще стане по-жизнеспособна от комерсиална позиция - да вземем за пример посредством противоположен поток. Нуждаем се от План Б, План С и проект за резистентност “, заяви Зеркал в изявление в Берлин на конференцията S&P Global Platts.

Украйна се стреми да резервира газовата си директна мрежа по този начин, както е, само че в случай че Русия доста понижи преноса на газ или го спре поради газопровода Северен поток-2 до Германия, Украйна ще има потребност от други възможности, сподели Зеркал. Украйна се надява да реализира нова договорка за пренос на газ с " Газпром " от 2020 година нататък, само че Газпром сподели " липса на интерес " за диалози за преноса на газ след 2019 година, контрактувани от Европейската комисия, означи украинския посланик.

Украйна, която през предходната година завоюва към 3 милиарда $ от такси за съветския директен газ, твърди, че планът за газопровод Северен поток 2, управителен от " Газпром ", съставлява опасност за европейското единение и за Украйна.
Строго спореният план Северен поток-2 ще следва съществуващия газопровод " Северен поток " сред Русия и Германия през Балтийско море.

Институциите на Европейски Съюз и някои държави-членки на Европейски Съюз, като Полша и Литва, са срещу него, само че един от водачите на Европейски Съюз и крайната точка на планувания план – Германия, поддържат Северен поток 2 и виждат плана като частно комерсиално начинание, което ще оказва помощ да се отговори на възходящото търсене на природен газ.

Ако Северен поток-2 стартира да действа, това би представлявало опасност за Украйна, съгласно Зеркал.

" Въз основа на опита, който имаме с Русия и връзките ни с " Газпром ", за Русия газът не е стока. Това е политически инструмент, който употребяват, с цел да застрашат партньорските страни ", сподели Зеркал на S & P Global Platts.

Украйна предлага 70-процентно понижение на цените си за " Газпром ", добави тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР