Автор: Agency Report, independent.ng, azernews.azТурски специализиран кораб ще започне сондажи

...
Автор: Agency Report, independent.ng, azernews.azТурски специализиран кораб ще започне сондажи
Коментари Харесай

Турция започна сондажи за нефт и газ в Средиземно море и ново проучване на нефт и газ в Черно море


Автор: Agency Report, independent.ng, azernews.az

Турски профилиран транспортен съд ще стартира сондажи за петрол и газ в Средиземно море през ноември сподели министърът на енергетиката Fatih Dönmez, което може да сътвори напрежение със прилежащите Кипър и Гърция във връзка с юрисдикцията, заяви Ройтерс. Опитите да се употребява природният газ и нефтът в Източното Средиземноморие, дружно със разногласието за морските граници на Гърция, неотдавна провокираха разногласия сред Атина и Анкара.

Турция и приетото от интернационалната общественост гръцко държавно управление в Кипър имат припокриващи се искания за пълномощия върху офшорните изследвания на петрол и газ в източното Средиземноморие – регион, считан за богат на природен газ.

Говорейки на церемонията по откриването на сондажния транспортен съд " Фатих ", министър Dönmez сподели, че ще стартират дълбоки сондажи в Алания-1, който се намира на 100 километра в офшора на южната провинция Анталия и на 60 километра в офшора на окръг Алания на областта/провинция Анталия.

" Турция има съществена цел за реализиране самостоятелност в енергетиката ", сподели Dönmez. " Ние не гледаме към ресурсите на другите. Единственият ни въпрос е, да представим на нашите хора благосъстоянията на нашата територия. "

Първият сондаж ще бъде на известно разстояние от противоречивата територия, която се намира на юг и към Кипър.

За да посрещне енергийните си потребности, Турция съвсем напълно зависи от вноса, а спадът на лирата по отношение на $ тази година докара до такава цена, която оказва напън върху енергийните компании да покачат цените за потребителите.

За да отговори на по-голямата част от своите вътрешни потребности, Турция неотдавна разгласи търг за оперативните права на три нови слънчеви електроцентрали и приватизира седем въглищни електроцентрали. Тя също по този начин откри нова рафинерия за понижаване на зависимостта от вносни нефтопродукти.

Dönmez съобщи също, че Турция е доста покрай закупуването на различен сондажен транспортен съд.
Миналата седмица Турция предизвести Гърция да приключи активността си в Източното Средиземноморие, съобщавайки публично за евентуална борба с Кипър.

Северен Кипър, който е приет единствено от Турция, споделя, че всяко офшорно благосъстояние принадлежи и на тях, като сътрудници в основаването на Кипърската република през 1960 година

Кипърските гърци, които ръководят интернационално приетото държавно управление на острова, споделят, че всички бъдещи изгоди от газовите находки в последна сметка ще бъдат споделени от всички кипърци. Островът е разграничен през 1974 година след турска интервенция, провокирана от къс, подсилен от Гърция прелом. Безбройни старания за определяне на мир се провалиха, а офшорното благосъстояние усложнява от ден на ден договарянията за мир, макар че кипърските гърци настояват, че въпросът не е обсъждан.

Турция стартира сондажни интервенции в Черно море, сподели за Trend министърът на енергетиката и естествените запаси Fatih Dönmez.

Церемонията по този мотив се организира в края на ноември Министър Fatih Dönmez съобщи, че изследването ще стартира първо в провинция Мерсин на брега на Средиземно море.

Изследователският транспортен съд Barbaros е разпознал в Черно море богати ресурси от природен газ в блок Danube в морските води на Турция в Западното Черноморие. Румъния от доста години добива петрол и газ от блок Danube, дребна част от който принадлежи на Турция

Турската петролна корпорация (TPAO) подписа контракт за Щатски долар 15 млн. с американската компания Schlumberger за сондажни интервенции в Средиземно море.

През 2017 година в Турция са извършени 1 863 изследвания за нови нефтени и газови залежи.

Турция има намерение да сътвори нова компания за изследване на петрол и газ в чужбина, която се чака да се занимава с изследване на петрол и газ в Централна Азия и Африка.

През август 2017 година Турция внася 4,281 милиона тона петрол и нефтопродукти, от Ирак (732,000 тона), Иран (647,000 тона) и Казахстан (243,000 тона).

Според отчет на Регулаторния орган за енергийния пазар, Турция през първите осем месеца на тази година е внесла към 4,4 милиарда кубически метра природен газ от Азербайджан. През август 2018 година Турция е внесла 636 милиона кубически метра природен газ от Азербайджан. Азербайджан е вторият експортьор на природен газ за Турция след Русия (1,46 милиарда кубически метра). Иран обаче изнася за Турция 487 милиона кубически метра природен газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР