Автомобилният сектор се е ориентирал към производството на все повече

...
Автомобилният сектор се е ориентирал към производството на все повече
Коментари Харесай

Nissan и Honda обединяват усилия, за да се справят с конкуренцията

Автомобилният бранш се е ориентирал към производството на от ден на ден електрически автомобили, като най-малко все още наподобява, че точно те ще са бъдещето.
 AFEELA - електрическият автомобил на Sony и Honda и какво ново знаем за него след CES 2024
Как една кола се ръководи с контролер за PS5

Ето какво стана ясно от презентацията на CES 2024

На пазара към този момент има много огромно обилие от електрически коли, като се чака през идващите няколко години то да стане даже още по-голямо.

Конкуренцията ще е яростна, само че от време на време в нея се раждат положителни партньорства. Като това сред Nissan и Honda. Преди няколко дни имаше изказвания, че двете компании са решили да си партнират в производството на налични електрически автомобили.

А в този момент тези изказвания бяха доказани от източник от Nissan пред Nikkei. Двете компании са подписали меморандум, посредством който се спогаждат да си партнират при създаването и производството както на електрически коли, по този начин и на акумулатори.

Японските компании ще се опитат да основат нови софтуерни платформи, съставни елементи за електрически автомобили е други свързани технологии. " Важно е да се подготвим за възходящия ритъм на промяна в подвижността в средносрочен и дълготраен проект ", споделя изпълнителният шеф на Nissan Макото Учида.

Тошихиро Мибе, който е изпълнителен шеф на Honda, пък прибавя, че ще видят дали комбинирането на технологии и познания ще им разреши да станат водачи в индустрията, написа Electrek.
 Nissan Ariya - първата кола (и електромобил), минала дистанцията от Северния до Южния полюс
От Северния до Южния полюс на четири колела - към този момент и това е действителност

Семейство Рамзи потвърждава, че няма невъзможни неща

Новината за партньорството между Nissan и Honda идва откакто и двете компании останаха много зад водачите в производството на електрически автомобили - Tesla и китайската BYD. Според източници, една от задачите на японците е да създадат по този начин, че да създават по-евтини електрически коли, с цел да са съперници на китайците.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР