Автомобилният концерн PSA Group планира да изгради предприятие за производство

...
Автомобилният концерн PSA Group планира да изгради предприятие за производство
Коментари Харесай

Opel изгражда най-големия завод за батерии в Германия

Автомобилният тръст PSA Group възнамерява да построи дружество за произвеждане на акумулаторни кафези в Германия с инвестиция от към 1 милиард евро.

Главният изпълнителен шеф на Opel (част от групата PSA) Майкъл Лохшелер разгласи в четвъртък, че компанията възнамерява да построи цех за батерии в немския град Кайзерслаутерн.

Според думите му, представени от Ройтерс, това ще бъде " най-голямото дружество за батерийни кафези в Германия ". Заводът ще сътвори към 2000 нови работни места.

" Ще изградим най-големия цех за акумулатори в Германия. Заедно с нашия сътрудник Saft, влагаме 1 милиард евро в плана. Ние построяваме същинска гигафабрика " сподели Лохшелер.

Той добави също по този начин, че този ход " бележи началото на прехода към бъдещата електрическа подвижност ".

Заводът в Кайзерслаутерн сега е основен център в европейската индустриална мрежа на компанията Opel/Vauxhall, който създава олекотени съставни елементи за коли.
Новият цех за батерии в Германи е част от европейски авто план. Френският президент Еманюел Макрон в четвъртък, 30 януари, бе в департамента Шарант, където взе участие в старта на първата фаза на този план. Инициативата се управлява от Saft, дъщерно сдружение на петролния колос Total, и PSA (Peugeot, Citroën, DS, Opel, Vauxhall). И двете групи обмислят основаването на взаимно дружество за произвеждане на литиево-йонни кафези за акумулаторни акумулатори в електрически транспортни средства.

Целта на плана Saft-PSA, подсилен от държавните управления на Франция и Германия, е да сътвори европейския бранш, като комбинира ноу-хау на производителя на акумулатори и втория европейски производител на коли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР