Автомобилният гигант Audi планира да елиминира приблизително 15% от германската

...
Автомобилният гигант Audi планира да елиминира приблизително 15% от германската
Коментари Харесай

Audi ще съкрати близо 15% от германската си работна сила

Автомобилният колос Audi възнамерява да отстрани почти 15% от немската си работна мощ, с цел да вдигне облагата с 6 милиарда евро, в сходство с програмата си за преструктуриране. Това ще помогне на компанията да се приспособява по-бързо към производството на електрически коли, оповестява Bloomberg.

До 2025 година Audi ще редуцира 9 500 работни места в Германия и ще усъвършенства интервенциите си в двете съществени заводи. "Позициите ще бъдат понижени посредством доброволни ограничения, измежду които и предварително пенсиониране ", показват от автомобилната компания.

От Audi обаче дадоха гаранция за опазване на заетостта на 50 000 нейни чиновници в заводите в Инголщат и Некарсулм до 2029 година. Въпреки плануваните съкращения компанията заяви, че ще бъдат основани и нови 2 000 работни места през 2020 година в региона на цифровизацията и електрическата подвижност. „ Сега се занимаваме със структурни въпроси, с цел да подготвим Audi за провокациите “, сподели в изказване основният изпълнителен шеф Брам Шот.

По неговите думи в интервали на прелом Audi е по-гъвкава и по-ефективна, а това, съгласно шефа, усилва както продуктивността по този начин и конкурентоспособността на немските фабрики.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР