Автомобилни заводи в Германия може да спрат работа още днес

...
Автомобилни заводи в Германия може да спрат работа още днес
Коментари Харесай

Затварят автомобилни заводи в Германия?

Автомобилни фабрики в Германия може да спрат работа още през днешния ден поради неналичието на части за производството. Наложените ограничавания и наложителните проби за ковид по границите може да провокират проблеми с доставките, заяви за организация DPA представител на Асоциацията на автомобилната индустрия.

Заради предстоящите проблеми при прекосяването на границите огромна част от производството на коли ще спре от понеделник по обяд. Сред първите наранени ще бъдат заводите в Инголщад, Регенсбург, Динголфинг, Цвикау и Лайпциг. Концернът Volkswagen заяви, че към момента няма дефицит на изчезнали елементи поради рестриктивните мерки за пътешестване.

От Германската автомобилна промишленост упорстват, до момента в който не бъдат построени задоволително центрове за тестване по границите, през идващите 4 дни за водачите на камиони би трябвало да се одобряват лекарски потвърждения за негативен тест за ковид или бързи проби.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германската промишленост прикани за последователно облекчение на з...

Съгласно настоящите условия, водачите на камиони би трябвало да показват негативен тест за ковид, изработен през последните 48 часа. Той би трябвало да бъде доказан от доктор и преведен на 3 езика.

От Асоциацията на автомобилната индустрия обявиха, че схващат нуждата от енергични ограничения, само че тези нови условия за водачите на камиони са сложни за осъществяване в толкоз къси периоди.

Германската автомобилна индустрия получава доставки от Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и Северна Италия на правилото Just-In-Time, т.е. когато има действителна нужда от тях. Освен това от там се доставят и елементи с нужните размер и поредност за производството или така наречен Just-In-Sequence. Частите се откарват непосредствено до поточните линии и когато те липсват, производството стопира, прецизират специалистите.

Заради оповестените в къси периоди ограничения нямаше опция да се провежда производството и доставката на задоволително ресурси, изясняват от асоциацията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР