Автомобилната компания, Skoda Auto, част от Volkswagen Group, вече присъства

...
Автомобилната компания, Skoda Auto, част от Volkswagen Group, вече присъства
Коментари Харесай

Skoda навлиза на още един обещаващ пазар

Автомобилната компания, Skoda Auto, част от Volkswagen Group, към този момент участва публично на още един пазар. С цел да се трансформира във водещ европейски авто производител в страната, чешката марка стартира първите си артикули във Виетнам и разгласи, че от идната година на локално равнище ще стартира и индустриален развой.

От Skoda Auto споделят, че проектите на компанията са за създаване на комерсиална мрежа, в която ще бъдат включени към 30 дилърства, както и за годишни продажби на равнище от над 40 000 единици след 2030 година.

Първите модели, които Skoda Auto предлага на виетнамския пазар са Karoq и Kodiaq, които ще бъдат внасяни от Европа, а от идната година ще стартира произвеждане на локално равнище, включително и на новия SUV модел Kushaq, който е създаден особено съгласно потребностите и упованията на индийските консуматори.

След Kushaq, седанът Slavia също ще бъде показан във Виетнам като модел с локално сглобяване през 2025 година по същата скица CKD. Skoda има вяра, че до 27 000 автомобила могат да бъдат съединени във Виетнам годишно след 2027 година

Предвид мощния капацитет за напредък на пазар, където има по-малко от 40 автомобила на 1000 поданици, Skoda чака годишните продажби да доближат 30 000 единици през идващите няколко години, като този брой се чака да нарасне до над 40 000 единици след 2030 година.

" Вълнуваме се от това да се включим в динамичната виетнамска стопанска система и с нова група клиенти в този бързоразвиващ се пазар. Това е и идната стъпка в нашата тактика за ускорение на интернационализацията, подсилване на нашата марка в района ASEAN и усилване на взаимоотношението сред нашите два основни пазара Индия и Европа ", разяснява Клаус Зелмер, изпълнителен шеф на Skoda Auto, представен от auto-press.net.

След пазарното въвеждане на Karoq и Kodiaq във Виетнам, Skoda възнамерява стартирането в продажба на Octavia и Superb, както и на 100% електрическото автомобилно семейство Enyaq.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР