Автомобилите с марка Fiat си върнаха лидерството на Апенините и

...
Автомобилите с марка Fiat си върнаха лидерството на Апенините и
Коментари Харесай

Вижте кои са най-продаваните автомобили в Италия

Автомобилите с марка Fiat си върнаха водачеството на Апенините и се трансфораха в най-популярните нови коли в Италия за месец септември. Данните са на Италианската асоциация на автомобилните производители (ANFIA). Дилърите на Fiat в Италия са продали през предишния месец 23 134 бройки, което е с 19.1% повече от преди година.

Второто място заемат колите на немската марка Volkswagen. През отчетния месец техните дилъри са съумели да продадат на Апенините 13 578 бройки, което обаче е с 3.9% по-малко от равнището на продажбите от предходната година. Тройката се затваря от Renault с 11 012 продадени коли. Тук продажбите са се нараснали със 75.3% спрямо предходната година.

Четвъртото и петото място заемат надлежно Ford (10 657 броя; + 11.9%) и Toyota (8 962 единици; + 14.7%). В края на септември 2020 година италианските автокъщи съумяват да продадат общо 156 132 нови автомобила, което е с 9.5% повече от преди година. ANFIA означи, че позитивната динамичност е записана за първи път от началото на годината.

Общо съгласно резултатите от първите девет месеца на тази година продажбите на коли в Италия възлизат на 966 017 копия. Това е с 34.2% по-малко от година по-рано. Припомняме че, съгласно Европейската асоциация на автомобилните производители от януари до август тази година продажбите на нови леки коли в страните от Европейски Съюз са намалели с 32%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР