Автомобилисти от цялата страна се събират край Ловеч на 10

...
Автомобилисти от цялата страна се събират край Ловеч на 10
Коментари Харесай

Рали кросът край ловешкото село Баховица е на 10 и 11 септември

Автомобилисти от цялата страна се събират край Ловеч на 10 и 11 септември 2022 година за първото за сезона съревнование по рали-крос.

Организаторите, сред които е и Община Ловеч, образуваха екип и конкуренцията още веднъж ще събере стотици фенове на трасето до село Баховица.

В събота от 14 часа са свободната и формалната подготовка, както и първият квалификационен манш, а в неделя е същинската конкуренция, започваща с втори квалификационен манш. След това състезателите ще имат къса отмора, до момента в който трае публично разкриване в 10.30 часа.

Само 30 минути по-късно състезателите се връщат на пистата за трети квалификационен манш и финали.

Тази година ще се организира 34-тото издание на конкуренцията. Награждаването е оповестено за 15.45 часа.

В организационния комитет са включени кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова (председател) и зам.-кметът  Даниел Колев, шеф на надпреварата е Ивелин Йончев.

Рали-кросът датира още от края на предишния век. Макар конкуренцията да е прекъсвана няколко пъти, трасето край село Баховица е обичано на състезатели и фенове от цяла България и обичайно събира най-вече участници и аудитория. Тази година екипите имаха извънредно малко време за подготовка и ще бъде забавно какъв брой автомобила ще премерят сили.

Контролните органи ще се грижат феновете да съблюдават маршрутите, обозначени с колчета и въжета. Разчита се доста и на самодисциплината и взаимния надзор. Всичко това би трябвало да подсигурява безвредно протичане на спортния празник, считат  от Община Ловеч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР