Автомобилът, който донесе най-голяма печалба на своя производител през 2019

...
Автомобилът, който донесе най-голяма печалба на своя производител през 2019
Коментари Харесай

Кой е най-печелившият автомобил през 2019 година?

Автомобилът, който донесе най-голяма облага на своя производител през 2019 година, не е Tesla, нито е някаква ексцентрична хиперкола. Най-печелвшият модел е новото Porsche 911, написа Bloomberg.

Осмото потомство на паметния състезателен автомобил, прочут в Porsche и измежду запалянковците като 992, носи по-голяма облага, съразмерно, в сравнение с който и да е различен автомобил, който дебютира през последната година.

Моделът дава отговор за съвсем 30 % от общата облага на Porsche AG от стартирането му, въпреки едвам 11 % от продажбите да идват от него. Този дял надвишава този на елитни модели като Ferrari F8 Tributo, Aston Martin DBX, Mercedes-Benz GLE и BMW X5, който също се оправят добре и носят сериозна облага на производителите.

F8 Tributo, да вземем за пример, може да се похвали с невероятния марж от 50 %, само че пък дава отговор за едвам 17 % от общата облага на Ferrari.

През 2018 година международните продажби на Porsche се повишават с 3 % до 256 255 автомобила, а 911 записва двуцифрен растеж на доставките (10%) до 35 573, макар че тогава моделът бе в края на цикъла. Продажбите на 911 през предходната година надвишиха общите на Bentley, Ferrari, Aston Martin и Lamborghini.

Porsche чака от 911 да компенсира предстоящите загуби от новия Taycan. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР