Автоматичната станция Луна-25 е извършила първата планова корекция на траекторията

...
Автоматичната станция Луна-25 е извършила първата планова корекция на траекторията
Коментари Харесай

Луна-25 е извършила първата корекция на траекторията на полета до Луната

Автоматичната станция " Луна-25 " е направила първата планова промяна на траекторията на полета към естествения сателит на Земята, са съобщили от " Роскосмос ", предава РИА Новости .

" Днес автоматизираната станция " Луна-25 “, основана в Научно-производственото обединяване " С. А. Лавочкин “ (част от държавната корпорация " Роскосмос “), извърши първата промяна на траекторията на полета към естествения сателит на Земята “, се показва в известието.

Уточнява се, че задвижващата система на станцията се е присъединила в 16:00 часа московско време (съвпада с българското) и е работила 46 секунди.

Ракетата " Союз 2.1b " с първата от съвсем 50 години вътрешна лунна станция " Луна-25 " е изстреляна от космодрума " Восточний " на 11 август в 2:11 московско време. Впоследствие станцията се отдели от горната степен и влезе в траекторията на полета към спътника на Земята. След пет дни той ще навлезе в окололунна орбита с височина към 100 километра.

" Луна-25 " би трябвало да е първата станция, която ще извърши меко кацане в региона на Южния полюс на Луната с сложен релеф, чака се това да се случи на 21 август. Всички прародители на станцията са кацали в екваториалната зона. Основната цел на " Луна-25 " е да организира контактни проучвания на лунната повърхнина за съществуване на лед.

" Луна-25 " ще бъде и първата лунна станция в историята на съвременна Русия. Последният руски галактически транспортен съд, изпратен до спътника на Земята, е изстрелян през 1976 година и е наименуван " Луна-24 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР