Автобусните превозвачи заплашват да прекратят превозите на 13 януари 2020

...
Автобусните превозвачи заплашват да прекратят превозите на 13 януари 2020
Коментари Харесай

Автобусните фирми заплашват да спрат превозите на 13 януари

Автобусните превозвачи заплашват да прекратят транспортите на 13 януари 2020 година, в случай че до тогава не бъдат изпълнени настояванията им.

Протестите им започнаха през днешния ден, като на този стадий те са алегорични.

От години автобусните превозвачи упорстват нерегламентираните транспорти да бъдат оповестени за закононарушение.

" Основният проблем е нерегламентираният транспорт на пасажери, неналичието на финансиране, неналичието на субсидиране на слабонаселените места, незадоволително субсидиране на градската агломерация ", съобщи пред Българска национална телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите ѝ превозвачите имат главен проблем със средствата за субсидиране, които са извънредно незадоволителни и които се разпределят единствено сред огромните градове. " В момента сме в една неуместна обстановка - 28 млн. лева са средствата за дотация, от която 19.5 млн. отиват в 7 града ", уточни тя. Милтенова изрично отхвърли митингите да са поради тол системата. " Това е последното нещо, поради което бихме протестирали сега. Защото, в случай че не решим тези проблеми, които сме сложили, няма да имаме потребност от тол система, заради обстоятелството, че няма да се движим и няма да правим транспортите, тъй като ще банкрутираме ", съобщи тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР