Автобусните превозвачи планират да започнат от 13 декември символичен протест,

...
Автобусните превозвачи планират да започнат от 13 декември символичен протест,
Коментари Харесай

Междуградските автобуси поскъпват с над 7% според браншовици

Автобусните превозвачи възнамеряват да стартират от 13 декември алегоричен митинг, който да стане ефикасен от 13 януари, предава БНР.
Причините са нерегламентираният транспорт, неналичието на средства за финансиране на сектора, на ясна законодателна рамка, детайлът „ бонус-малус “ при застраховката Гражданска отговорност и неяснотите към тол системата. Това сподели Магдалена Милтенова - ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза и член на Националното съдружие на автобусните превозвачи и на Конфедерацията на автобусните превозвачи, която сплотява сдруженията в автобусния бранш.
Поблемите, които превозвачите са сложили при започване на тази година на среща при премиера Борисов, не са били позволени.
В бюджета за следващата година са „ планувани повече средства за дотации обезщетения, които още веднъж няма да бъдат задоволителни, само че въпреки всичко имаме някакъв прогрес. Но казусът не е единствено даването на тези средства и в метода им на систематизиране. В момента огромните градове усвояват съвсем цялата дотация и за останалите общини остават доста малко средства, доста малко като отплата “, съобщи Милтгенова.
В Шуменско има обитаеми места, които рискуват да останат без превоз следващата година. Масово се редуцират транспортните схеми.
„ Ако хората са имали превоз всеки ден, в този момент имат през ден. Ако са имали през ден, имат през два “. Милтенова посочи, че в случай че се вкарат предложенията за бонус-малус и тол системата, съгласно Министерство на регионалното развитие това ще се отрази с към 7% на цените, само че съгласно превозвачите завишението „ ще бъде доста по-голямо “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР