Автобусите с евакуираните от Киев българи преминаха през контролно-пропускателния пункт

...
Автобусите с евакуираните от Киев българи преминаха през контролно-пропускателния пункт
Коментари Харесай

Евакуираните от Киев българи вече са в родината

Автобусите с евакуираните от Киев българи минаха през контролно-пропускателния пункт " Дуранкулак ". Освен наши сънародници в колите пътуваха и украинци, жители на Република Северна Македония, германци. Пристигнаха и колите с екипа от дипломатическата ни задача в Киев. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1513
Евакуираните бяха посрещнати от министъра на външните работи Теодора Ганчовска. Както Българска телеграфна агенция осведоми, тя заяви, че идват към 200 души и изрази признателност към българските служби за сигурност, съдействали за сполучливата евакуация на хората.

Областният шеф на Варна Благомир Коцев добави, че е обезпечен заслон за всички, които няма къде да отседнат. Те ще бъдат настанени в разнообразни бази към Варна и в Смядово.

,,Големи благодарности на България``, показа Альона Смилек от Киев. Тя описа, че в украинската столица е доста ужасно и рисково. Смилек уточни, че хората, с които е пътувала, са били доста деликатни към всичките ѝ сънародници. Разказа, че в този момент е научила за българския бит за Баба Марта и посочи, че подарената ѝ мартеница ще закачи на дърво с молитва за мир по целия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР