Автобусът с мигранти, който помете патрулка и уби двама полицаи

...
Автобусът с мигранти, който помете патрулка и уби двама полицаи
Коментари Харесай

Мед. сестра, която първа пристига на мястото на трагедията в Бургас: Беше много тежка гледка

Автобусът с мигранти, който опустоши патрулка и умъртви двама служители на реда на място в Бургас е бил на косъм да провокира и друга злополука. Това описа пред камерата на " По света и у нас " здравната сестра, която първа се е отзовала на сигнала.

Три минути след получения сигнал за тежката злополука, на място идва първата кола за спешна помощ, в която е и Христина Атанасова. За 30-годишния си стаж споделя, че това е най-тежкият случай, на който е била изпращана.

" Беше доста тежка панорама. Трудно се приказва за сходна обстановка. Когато дойдохме, не знаехме, че идваме на ПТП, което е с мигранти и с служители на реда. Адресът ни беше даден като злополука с потърпевши. Видяхме светлините, бяха извънредно доста коли подредени, които бяха всички на светлини. Поетапно ги вадиха и двамата пациенти, което значи, че имахме опция, в случай че е имало някакъв късмет, да създадем каквото и да е за тях. Качихме ги в колите за спешна помощ, направихме кардиограма, освободихме им дихателните пътища. Кардиограмите бяха задоволително показателни ", съобщи Христина Атанасова, ЦСМП-Бургас.

Докато двата екипа на Спешна помощ пробват да реанимират служителите на реда, идва и трета кола за спешна помощ, която видяла рейса с мигрантите да се движи с гневна скорост.

" Спряха сътрудниците от Созопол, които са се прибирали от Шокова зала, където са водели незабавен пациент и те споделиха, че са видели рейса, този рейс в действителност е засякъл тях, някъде по пътя от Созопол насам. Те напълно прочувствено описаха по какъв начин е можело и те да пострадат и все пак стопираха да оказват помощ като видяха, че е този рейс ", добави Христина Атанасова.

Христина мъчно сдържа сълзите си, до момента в който е на мястото на случая, тъй като още в първите минути осъзнава, че е познавала служителите на реда.

" Ние сме работили екипно с тях. Винаги са били отсреща. Винаги са се отзовавали. Ние вървим тук-там, където има пациенти в положение, което изисква преместване по избран метод и на нас не ни доближават хората, които да носят и да оказват помощ. Винаги са се отзовавали. Ходили сме и на побоища, ходили сме тук-там, на които е трябвало да бъде отцепен регионът, с цел да можем ние да влезе. Винаги, постоянно са се отзовавали ", Христина Атанасова.

Христина споделя, че в практиката си е виждала какво ли не, само че най-трудно е когато си безпомощен, с цел да спасиш живота на човек, който познаваш, а по-късно да би трябвало да прегледаш тези, които са го умъртвили.

Репортер: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР