Автобусът на македонската туристическа агенция Беса транс, който катастрофира 23

...
Автобусът на македонската туристическа агенция Беса транс, който катастрофира 23
Коментари Харесай

Автобусът на „Беса транс“ не е минал митническа проверка на влизане в България

Автобусът на македонската туристическа организация " Беса транс ", който катастрофира 23 ноември на автомагистрала " Струма " покрай Боснек, не е минал през митническа инспекция на граничния пункт Деве Баир. Това стана ясно от инспекция на управляващите в Северна Македония.

Двамата дежурни митнически инспектори, които са били на промяна при прекосяването на рейса, са отстранени от работа. Техният директен шеф също ще бъде глобен.

От направената инспекция от страна на Инспектората на Агенция Митници в Скопие е открито, че " рейсът с рег. № Семеен кодекс 0284 БА, благосъстоятелност на " Беса транс " не е регистриран при излизане от страната на 18 ноември 2021 година ". Митническите чиновници от Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве Баир са ревизирали единствено листата с имената на пасажерите ", се споделя още в известието на Агенция Митници от РСМ.

Оттам прецизират, че същият рейс в интервала от 15-ти октомври до 11-ти ноември тази година е минал неведнъж границата с България, Косово и Албания.

Македонското миниcтeрcтвo нa трaнcпoртa и cъoбщeниятa към този момент лиши разрешителното на " Бeca трaнc ", тъй като авариралия рейс нe съществува в eлeктрoнния рeгиcтър зa издaдeни лицeнзи.

" Беса транс " имa чeтири лицeнзирaни кoли нa " Бeca Трaнc БТБ ", нo не и за авариралия aвтoбуcт, подчертаха от миниcтeрcтвoтo нa трaнcпoртa и cъoбщeниятa.

Главнитя прокурор на Северна Македония Любомир Йовески разяснява пред БиТиВи, че версията за туби с бензин в рейса е по-скоро нечиста сделка. Но посочи, че българските прокурори работят и по нея. Той изясни още, че по време на огледа на изгорелия рейс е видял пластмасови туби, които не са изгорели. Йовески акцентира също, че македонската прокуратура ще се задейства, едвам откакто казусът бъде тестван от българските обвинители. За момента македонската и българската прокуратура си сътрудничат добре, сподели още Йовески.

Все още не се знае дали повода за злополуката е човешка неточност или нередовност на рейса. Днес българският основен прокурор Иван Гешев ще е в Скопие.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР