Автобус с близо 50 мигранти беше конвоиран около 18:00 часа

...
Автобус с близо 50 мигранти беше конвоиран около 18:00 часа
Коментари Харесай

Автобус с близо 50 мигранти бе конвоиран до районното на Казанлък

Автобус с близо 50 мигранти беше конвоиран към 18:00 часа на 27 септември от полицейски екипи от Районното ръководство в Казанлък.

От пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора потвърдиха за случая и допълниха, че е формирано досъдебно произвеждане, което сега се води под надзора на прокуратурата.

" Мигрантите са над 50 души и са хванати в Гурково ", заяви представителят на Районната прокуратура в Стара Загора Таня Димитрова. Повдигнато е обвиняване към водача, който ги е превозвал, само че той не се е признал за отговорен.

По нейни думи са извършени голям брой разпити, трима от бежанците са разпитани пред арбитър. По случая към момента се работи.

По данни на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Николай Колев от началото на 2022 година се регистрира двойно нарастване на арестуваните в региона бежанци по отношение на предходната година.

" Прогнозите на експертите са, че натискът от юг към България занапред ще се усилва през есенно-зимните месеци. Дирекцията има създаден проект за деяние при усилване на мигрантската вълна ", разяснява той по време на регионалния съвет по сигурност, състоял се в Стара Загора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР